Prinsessan Madeleine satsar på inredning

NYHETER

Prinsessan Madeleine, 20, ger sig in i tidningsbranschen.

I höst börjar hon praktisera på magasinet "Sköna Hem".

- Jag vet att de har erbjudit henne en plats, säger hovets Elisabeth Tarras-Wahlberg.

Foto: MATTIAS CARLSSON
Madeleine ska praktisera på inredningstidningen "Sköna Hem".

Efter sommaren börjar allvaret för prinsessan Madeleine. Under hösten kommer hon att praktisera på olika företag inom konst, design och inredning.

"En del hyschhysch"

Nu kan Aftonbladet avslöja att en av praktikplatserna blir på ett av Sveriges största medieföretag - Bonnier Tidskrifter. Madeleine får en egen arbetsplats på inredningsmagasinet "Sköna Hem".

- Vi har kommit överens med Elisabeth Tarras-Wahlberg om att alla frågor kring Madeleine ska skötas av hovet, säger chefredaktör Lotti Ander.

Redaktionen som består av 15 personer sitter i lokaler på Stora Nygatan i Gamla stan. Personalen är glad över att få prinsessan som kollega.

- Det har varit en del hysch-hysch och skoj om det. Lite nervositet finns också i luften, berättar en uppgiftslämnare.

"Hon är förväntansfull"

Mycket tyder på att Madeleine mest ska arbeta på "Sköna Hems" inredningsavdelning, där designers, fotografer och journalister arbetar tillsammans.

- Hon gillar att läsa inredningsmagasin. Det här är en av praktikplatserna som hon är mest förväntansfull inför, berättar en vän.

Hovets presschef Elisabeth Tarras-Wahlberg känner inte till uppgifterna.

- Jag vet bara att hon ska praktisera på olika arbetsplatser som relaterar till hennes kommande utbildning i konstvetenskap.

Men tidningen har ju kommit överens med dig om att alla frågor kring Madeleine ska gå genom hovet?

- "Sköna Hem" har erbjudit prinsessan praktik, men jag har inte pratat med dem om det. Vad som ingår i hennes schema kommer vi att presentera nästa vecka.

Daniel Nyhlén