Hells Angels slåss om porrimperium

Vill ta över Miltons företag

NYHETER

Hells Angels är ute efter delar av Berth Miltons porrimperium. I ett brev till affärsmannen klargör de sina anspråk på delar av hans verksamhet i Private Media Group.

Brevet som ska ha skrivits i bolaget Private Press Swedens namn, skickades till Berth Milton förra sommaren. I det hävdar MC-gänget att de är beredda att ta över produktionen och distributionen. Anledningen till att Hells Angels försöker kapa åt sig delar av det internationella imperiet, är att MC-gänget stödjer Bert Miltons fars anspråk på delar av koncernen. Den 71-årige fadern ska ha testamenterat sin fordran till MC-gänget som tänker fortsätta driva frågan om mannen dör, skriver Dagens Nyheter.

Fadern och sonen tvistade om rätten att ge ut porrtidningarna Private och Pirate. Fadern ska ha känt sig lurad på utgivningsrätten av sonen. Kraven ska dock ha avfärdats av Private Media Group som hävdat att avtalen är korrekta.

- Men såvitt jag vet pågår processen fortfarande, säger författaren Thomas Sjöberg som skrivit boken "Private med Milton och Milton".

Chanserna för Hells Angels att vinna mot porrkoncernen anses dock vara små.

- Jag tror nog att det här är vattentätt för sonens del, säger en polisman till DN.

Susanna Vidlund