Nytt pyromandåd i Norrköping

Femte anlagda branden på knappt en vecka

NYHETER

Sent i går kväll brann det i Norrköping – igen. Det var den femte branden i staden på mindre än en vecka.

Alla bränder misstänks vara anlagda.

Den här gången brann det i ett förråd vid friluftsbadet Himmelstalundsbadet. En person observerade att det lyste från förrådet strax innan tio på kvällen.

- Det fanns en dunk i förrådet som inte kan ha antänts av sig själv. Tekniker har varit där och undersökt brandorsaken, säger Mikael Kinnå, vakthavande polisbefäl i Östergötland, till aftonbladet.se.

Enligt Östgöta Correspondentens nättidning fanns det klotter på förrådsbyggnaden. Även vid de andra bränderna den gångna veckan har klotter påträffats och polisen utesluter inte ett samband.

Samtliga bränder i Norrköping har brutit ut på avskilda platser.

För en vecka sedan brann det hos återvinningsföretaget IL Recycling som ligger på ett industriområde. Därefter brann det i transportföretaget Danzas lokaler som ligger i hamnområdet. En förskola i stadsdelen Hageby totalförstördes i onsdags och på natten till torsdagen brann det i Alltransports kemilager.

- Flera av bränderna har varit omfattande. Hos Danzas brann mellan 75000 och 80000 lastpallar ner och förskolan i Hageby brann ner till grunden, säger Mikael Kinnå.

Han vill inte avslöja vilka metoder polisen nu tagit till för att få fast i den eller de personer som anlagt bränderna.

- Det kan jag inte gå in på i nuläget, men vi har metoder, säger han.

Polisen har ännu ingen misstänkt för bränderna.

Frida Johansson