11-årige Jakob mördad

Kidnappade tyske pojken funnen död

NYHETER

FRANKFURT

Den kidnappade elvaårige tyske bankdirektörssonen Jakob von Metzler påträffades på tisdagen död. Sannolikt mördades han redan i fredags, samma dag som han blev kidnappad.

  En 27-årig bekant till familjen har gripits för brottet.

Foto: Reuters
Poliser bär bort pojkens kropp i en kista.

 När ett tusental poliser med helikoptrar och hundar på tisdagen letade genom ett skogsområde nordost om Tysklands finanscentrum Frankfurt fann de i en sjö kvarlevorna efter ett barn. På eftermiddagen bekräftade åklagarmyndigheten i staden att liket var den bortförda pojken.

  Polisen kallade brottet "vämjeligt" och sade att föräldrarna hade tagit emot beskedet med "beundransvärd fattning".

Ensam gärningsman?

  Tidigare på dagen hade polisen påträffat sedlar till ett värde av tiotusentals euro i en lägenhet som tillhör den gripne 27-åringen. Pengarna tros vara en del av den miljon euro (cirka 9,2 miljoner kronor) som pojkens far, bankmannen Friedrich von Metzler, betalade i måndags för att få sin son tillbaka.

  Polisen fann barnkroppen med hjälp av uppgifter från 27-åringen, som sades vara en juridikstuderande från Frankfurt, bekant med familjen. Tre andra som gripits för medverkan släpptes senare, och polisen trodde på tisdagen att 27-åringen ensam låg bakom kidnappningen.

Krav på lösesumma

  Jakob von Metzler kidnappades på väg hem från skolan i fredags eftermiddag. En skolkamrat såg honom kliva av skolbussen i vanlig ordning nära ett snabbköp i området Sachsenhausen. En timme senare hittades på uppfarten till familjehemmet ett brev med krav på lösesumma.

  Fadern Friedrich von Metzler är styrelseordförande för Frankfurter Bankhaus Metzler, som grundades 1674 och är den äldsta tyska privatbanken som fortfarande ägs helt av grundarfamiljen.

  Banken med omkring 650 anställda har sitt huvudkontor i Frankfurt och filialer i München, Stuttgart, New York, Los Angeles, Seattle, Tokyo och Dublin.

TT-DPA

ARTIKELN HANDLAR OM