”Nu packar jag mina väskor och åker hem!”

Patrik förtvivlad efter strulet med låtvalet

1 av 2
Patrik är deppig.
NYHETER

Diskussionerna om låtval med Bert och Hannah har gjort att Patrik tappat lusten. I onsdagens program funderade han till och med på att åka hem.

Patrik, som nu blivit utvald till att sjunga i veckofinalen, har inte haft det lätt de senaste dagarna. Han och Bert har diskuterat fram och tillbaka om låtval och Patrik har hittills inte känt sig helt nöjd.

I tisdagens program fick han ännu en låt av Bert, och den verkade han nöjd med. I onsdagens avsnitt hade han ändrat sig.

– Jag känner verkligen inte för den. Men jag är osäker på vad jag ska säga till Bert om han säger att jag ska sjunga den här låten.

Till slut tog han mod till sig:

– Jag känner inte för dom till 100 procent. Ska jag gå upp och köra en låt jag inte känner för kan jag lika gärna åka hem, sa han.

Sedan gick Patrik in och övade på den låt han egentligen vill sjunga på lördag. För att sjunga den var han tvungen att ringa till låtskrivarna, men med sin vanliga otur hade de redan gett bort låten till Arvingarna.

– Jag kan inte annat än skratta. Jag åker hem, ha, ha...

Slutligen hittade Patrik en tredje låt som han gillade, men då kom Bert in och strödde salt i såren genom att insistera på att Patrik skulle välja Berts egen favorit.

– Den här tror jag inte att du kan göra. Du måste ta det vi sagt till dig, du kan inte hålla på och hatta så här.

Då ville Patrik åka hem – igen.

– När Bert sa att jag inte fick ta låten kände jag att: Nu går jag och packar mina väskor och åker hem!

Vad Patrik inte visste var att Bert skojade och egentligen tyckte att Patrik skulle göra sin egen favoritlåt.

– Det var nära att jag beställde en likbil till dig!, flinade Bert. Det var nästan så att jag såg repet i hörnet och tänkte ”där hänger Patrik”.

Slutet gott, allting gott.

Det hände i Fame Factory: