Hundra AIK-are på plats i Turkiet

NYHETER

I dag möter AIK Fenerbahce borta i Uefacupen.

Matchen sänds inte i på svensk tv.

- Jag kommer försvara min biljett med livet, säger Tobbe Larsson som ska se matchen live.

Foto: Henry lundholm
På väg till turkiet Omkring 100 AIK-are kommer att vara på plats när AIK möter Fenerbahce i Istanbul i kväll i Uefacup-returen. Här är några av supportrarna på väg från Arlanda i går.

Det är inte många AIK-are som kommer kunna se den viktiga matchen.

Den sänds inte på svensk tv och för att få in den turkiska kanalen behövs digitala kort som är lika vanliga i Sverige som bisonoxar i Norrland.

Till salu - för 50 000

Den bästa chansen att se matchen är att åka ner till Istanbul och det är högst 100 AIK-are som kommer se matchen på plats.

- Min biljet är till salu för 50 000 (skratt). Allvarligt talat så skulle jag aldrig sälja den, säger Andreas Hagenbjörk som också kommer att se matchen på plats.

Högst 100 AIK-are på plats är inte bra men enligt Tobbe Larsson finns det flera skäl till den dåliga uppslutningen.

- Den arrangerade resan blev inställd, priset är ganska högt, matchen går mitt i veckan och turkisk fotboll är inte så het. Det är bara några skäl, säger han.

Både Tobbe Larsson och Anders Hagenbjörk är med i AIK-Tifo men att släpa med sig en massa flaggor kommer bli svårt.

- Vi kommer hålla en låg profil. Det finns en viss nervositet, framför allt om AIK skulle vinna. Då vet i fan om man vill gå ut, säger Tobbe Larsson.

"Föra matchen"

Om AIK skulle vinna ja. Lätt kommer det inte bli.

- Vi får rida ut den värsta stormen och sen försöka spela som vi alltid gör, att föra matcherna, säger Anders Hagenbjörk.

Erik Thulin