Miljonbonus trots kursras

Expert: 5 000 anställda får gå

NYHETER

Teliaaktien är i dag endast värd en tredjedel av värdet vid börsintroduktionen.

Trots det får Telias högsta chefer en bonus på 30 miljoner kronor vid årets slut.

Foto: JOHANNA PETTERSSON
TUFFT - FÖR DE ANSTÄLLDA Telias vd Anders Igel är en av de 70 cheferna som får dela på 30-miljonersbonusen som betalas ut trots att Teliaaktien förlorat en tredjedel av värdet på drygt två år. För de anställda är det tuffare - minst en tredjedel av dem ska bort inom de närmaste åren spår analytiker.

Den som köpte aktier i Telia när företaget introducerades på börsen i juni 2000 kan i dag se sig som förlorare.

Då kostade aktierna 88,50 kronor styck.

I går var de endast värda 27,60 kronor - en värdeminskning med nästan 70 procent.

Men Telias högsta chefer är vinnare. Börsraset stoppar inte deras bonussystem. Prospektet om fusionen mellan Telia och finska Sonera blev offentligt häromdagen. I det går att läsa att ungefär 70 chefer och nyckelpersoner får dela på 30 miljoner kronor efter årets slut - under förutsättning att fusionen mellan storföretagen går i lås.

Jobbat med fusionen

Enligt Michael Kongstad, Telias kommunikationsdirektör, beslutade under hösten företagets styrelse att införa bonussystemet.

- Bonusen delas ut till chefer och nyckelpersoner inom Telia som vid sidan av sina ordinarie arbetsuppgifter har bidragit till fusionsarbetet, säger Michael Kongstad.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är det främst 30-talet verkställande direktörer i koncernen och deras närmaste som får del av de 30 miljonerna. Sammanlagt ett 70-tal personer är aktuella för bonusen.

- Även Telias vd, Anders Igel, omfattas av bonusen, säger Michael Kongstad.

Anders Igel har i dag en fast årslön på 5,6 miljoner kronor. Enligt hans avtal med Telia får hans totala bonus inte överstiga halva årslönen - alltså 2,8 miljoner kronor.

Men den bonus som beskrivs i prospektet är inte inräknad.

Telias styrelse kommer vid årets slut att besluta om vilka som förtjänar bonusen - trots att stora besparingar är att vänta.

Stora uppsägningar

Enligt analytiker kommer fusionen mellan Telia och Sonera att leda till stora uppsägningar.

Minst en tredjedel av Telias anställda, ungefär 5 000 personer, tvingas sluta de närmaste åren - främst inom forskning och utveckling, uppger analytiker till FinanVision.

Berith Westman är Sif-

ordförande på Telia och styrelseledamot. Hon känner inte till bonussystemet som presenteras i prospektet om fusionen:

Måttlighet viktig

- Självklart tycker vi att det är viktigt att chefer har måttliga bonusar. Det är klart att detta är frågor som vi diskuterar internt inom facket, säger hon.

Även Soneras chefer kommer att få en bonus vid företagsfusionen. Enligt Ekonomi 24 kommer sju personer i ledningen och ett antal medarbetare få dela på 75 miljoner kronor. Bonusavtalet godkändes av styrelsen i april.

De fick dela på 30 milj

Carl Hjelm

ARTIKELN HANDLAR OM