”Våra svartgulahjältar måste skärpa sig rejält i kväll”

NYHETER

I dag avgörs det. Ska det bli Fenerbahçe eller AIK som går vidare till nästa omgång i Uefa-cupen? 3–3 blev det på Råsunda, vilket innebär att Gnaget förmodligen måste avgöra inom 90 minuter.

Att turkarna är stora förhandsfavoriter råder det ingen tvekan om åtminstone. Våra svartgula krigare måste skärpa till sig rejält om de ska kunna rubba Fenerbahçe.

Tyvärr blev det ingen organiserad supporterresa ner till Turkiet, men självklart kommer det att vara gnagare på plats ändå.

Vi andra, som är fast på hemmaplan, kommer att följa matchen från Restaurang Istanbul, och eventuella andra krogar och restauranger som sänder matchen.

Nu på måndag stundar bortamatch mot Örebro. Självklart arrangerar vi resa dit, och så gör även Smokinglirarna.

Förhoppningsvis blir vi några stycken som beger oss dit och sjunger fram Gnaget till tre poäng.

I inledningen av kalla november, närmare bestämt den nionde, är det dags för årets hetaste match: cupfinal och Stockholmsderby i ett – kan det bli större belastning för nerverna?

Förmodligen inte. Förhoppningsvis kommer Gnaget att vara laddade till 110 procent och ta revansch för den minst sagt mediokra säsongen. Vinst i denna match och säsongen är räddad.

När man då i framtiden tänker tillbaka på säsongen 2002 kommer man inte att minnas den som säsongen då Gnaget hamnade i mitten av tabellen, och fick se sig passerade av ett av de Stockholmslag som inte har tillräckligt bra arena för spel i Europa. I stället kommer man att minnas den som säsongen då Gnaget förnedrade lillebröderna i cupfinalen inför ett fullsatt Råsunda.

Stöd Gnaget, i med- som motgång!

Sebastian Gunnarsson ledamot Black Army

ARTIKELN HANDLAR OM