”Låt oss fortsätta att få visa upp oss i Europa”

NYHETER

Jag är en stolt Djurgårdare. Att se nästan fem tusen likasinnade åka iväg till Köpenhamn för att se sitt älskade Djurgårdens IF är stort. Förortsgänget från Solna var enligt uppgift drygt 20 personer på Island, medan vi var nästan 100 gånger fler på Irland.

Jag kan tänka mig deras avund mot oss djurgårdare för sådana här skaror av medresta supportrar hade de inte under glansperioden ens.

Södergänget, ni vet laget som är känt för klacksparkarna (vem har sett en klackspark gå hem de senaste 20 åren på Söderstadion?), som enligt media var ”klara” att möta Bayern München i CL åkte som bekant ut mot Partizanerna från Belgrad. Djurgården gör alltså skäl för namnet Stockholms Stolthet. Och detta är jag stolt över.

I kväll görs det upp om vi går vidare i Uefacupen eller ej. FC Köpenhamnsmatchen slutade som bekant 0–0 vilket gör det hela till en helt öppen historia. Jag varken vill eller vågar sia utgången i denna gastkramning, men kan krasst konstatera att Djurgården gjorde en helt okej insats i Köpenhamn. Låt oss fortsätta att få visa upp oss i Europa, låt oss representera Sverige och bli hela Sveriges stolthet!

I allsvenskan pågår slutspurten för fullt. Djurgården hade chansen att ta ledningen om man slagit Örgryte i måndags. Tur i oturen tog inte Malmö chansen att dra ifrån i toppen utan lyckades enbart få oavgjort mot Örebro.

SM-kampen fortsätter alltså och blir allt mer spännande för varje omgång som spelas. För att stilla oron kopplar man av med lite hockey i veckan, varvat med handboll och innebandy?

Det är mycket nu?

Mats Jonsson ordförande Järnkaminerna

ARTIKELN HANDLAR OM