Kvinnlig serie- mördare avrättas

Avrättningen fastställd efter psykundersökning

NYHETER

Nu ska den dödsdömde seriemördaren Aileen Wuornos avrättas. Guvernör Jeb Bush har upphävt det tillfälliga uppskovet sedan psykiater fastställt att Wuornos är mentalt frisk.

Datumet för avrättningen är fastställt till den nionde oktober.

Aileen Wuornos är dömd till döden för mord på sex affärsmän som hon dödade längs Floridas landsvägar i början på 1990-talet.

I väntan på svaren om Wuornos är mentalt frisk eller inte, sköts hennes avrättning upp på obestämd tid.

Sedan ett antal psykiater bedömt Aileen Wuornos mentalt frisk ska dödsstraffet verkställas, det har Jeb Bush, president George W Bush:s bror, avgjort.

”Aileen Wuornos kommer att avrättas den 9 oktober, därmed får familjerna till hennes offer den rättvisa de så länge väntat på. Mina tankar och böner är med dem som lidit på grund av hennes brott”, skriver Jeb Bush i ett pressmeddelande, uppger CNN.

Det var i början av 1990-talet som Aileen Wuornos mördade sex affärsmän. Hon arbetade då som prostituerad och mötte sina offer när hon stod och liftade vid vägkanten i Florida.

Aileen Wuornos, i dag 46 år gammal, har blivit huvudperson i en rad böcker och filmer. Förra året avskedade hon sin advokat, lade ner sitt överklagande och sa att hon var redo för att dö.

Läs mer om Aileen Wuornos:

Frida Johansson