Försvarslös taxichaufför ströps

24-åring erkände rånmord

NYHETER

SUNDSVALL

Taxichauffören hade sina händer fjättrade med tejp och gjorde inget motstånd när han tvingades att lämna taxibilen och gå in i skogen vid sidan av vägen.

Trots detta skonades inte hans liv. De båda åtalade ryska männen ströp den försvarslöse taxichauffören.

Det framgick av den häktade 24-årige ryssens berättelse när rättegången återupptogs i Sundsvalls tingsrätt på torsdagen.

24-åringen intygade i tingsrätten att allt han berättat var sant. Det var han och hans 27-åriga kamrat som den 28 maj gemensamt genomförde rånet och undanröjde taxichauffören för att ingen skulle kunna vittna om rånet.

Under torsdagsförmiddagen fick tingsrätten också se en videoinspelning som visade när 24-åringen vallades på brottsplatsen och detaljerat berättade hur taxichauffören rånades och mördades.

27-åringen har hittills förnekat all inblandning i brottet hävdar att han befann sig i Sverige på hemligt uppdrag för brittiska underättelsetjänsten. Han kommer att förhöras av åklagaren under torsdagseftermiddagen, dessförinnan har hans advokat och han själv möjlighet att ställa frågor till 24-åringen.

24-åringen visade viss sinnesrörelse när videon spelades upp inför rätten. Hans äldre kamrat satt även denna dag med solglasögon på inne i rättssalen och verkade närmast ointresserad av vad som hände i rättssalen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM