Tv-kvinnans pappa omhäktad

Misstänks för strypmord på dottern

NYHETER

På fredagen omhäktades pappan till den 21-åriga kvinna som hittades död i Märsta i våras.

- Vi älskar dig pappa, ropade den mördades lillasyster till pappan under förhandlingarna i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt.

Pappan har nu suttit häktad sedan slutet av juli.

Både familj och vänner samlades i och runt säkerhetssalen i tingsrätten i Stockholm inför förhandlingarna på fredag eftermiddag.

- Många anhöriga fanns i rättssalen. "Vi älskar dig pappa, vi älskar dig", ropade en dotter, berättar Aftonbladets utsände Lennart Håård.

Det var den 26 april i år som den 21-åriga kvinnan hittades död i familjens lägenhet i Märsta.

Efter familjens larm hittade ambulanspersonal hennes livlösa kropp i ett sovrum. I en lampkrok i taket satt rester av en sjal och allt pekade på att den unga kvinnan hängt sig.

"Dödades inte av sjalen"

Men obduktionen gav ett helt annat besked. Enligt rättsläkaren dödades den unga kvinnan inte av den sjal som hittades, och hon begick inte heller självmord. I slutet av juli greps både kvinnans far och hennes lillasyster.

Fadern anklagades för mord, den 19-åriga systern för grovt skyddande av brottsling.

Den mördade kvinnans lillasyster anhölls men häktades aldrig.

Tingsrätten i Sollentuna beslutade däremot att häkta pappan, som sedan dess suttit i en cell utan kontakt med omvärlden.

Fredagens omhäktning innebär att åklagaren har ytterligare 14 dagar på sig innan han måste väcka åtal - eller begära att pappan omhäktas ytterligare en gång.

Caroline Olsson