Sjukhus förbjuder rökning på arbetstid

NYHETER

Ingen rök utan löneavdrag.

I alla fall inte på universitetssjukhuset Mas i Malmö.

Från årsskiftet måste personalen byta kläder och flexa ut för att kunna röka.

Facket tycker att de nya reglerna är bra.

Sjukhusets nya rökregler blir bland de tuffaste i landet.

Skälet är att patienterna ska slippa drabbas av personal som luktar rök. Dessutom vill man att personalen ska föregå med gott exempel.

- Om man röker i arbetskläder och sedan vårdar en patient efter en hjärtinfarkt, en person som precis slutat röka eftersom han hållit på att dö, vad ger det för signal? Vi kan inte uppmuntra patienter att sluta röka när vi inte gör det själva, säger Marek Wroblewski.

Han är chefsöverläkare vid medicinkliniken och projektledare för operation rökstopp på Mas.

"Samhället har gett upp"

Wroblewski säger att cigarettreklamen speciellt till unga har blivit allt mer förrädisk och förförisk och att samhället gett upp kampen mot rökandet.

Konsekvenserna liknar han vid en farsot och symptomen - lidande och död i förtid - är tydliga för alla som jobbar inom vården. Därför borde alla anställda inom sjukvården fimpa.

- Det är oerhört klumpigt att unga människor står framför entrén och röker. Men så är det tyvärr idag, säger Marek Wroblewski.

- Vi försöker ta initiativ i stället för att acceptera att samhället har kapitulerat.

Löneavdrag för varje rökpaus

Reglerna innebär att all personal som röker måste göra det i sina egna kläder.

Dessutom måste man flexa ut, det vill säga byta om, stämpla ut, gå iväg och röka på de platser som markerats, gå tillbaka, stämpla in och sedan byta om för att jobba igen.

För den som röker ett paket om dagen kan det handla om flera timmar per dag.

Alternativet är att frivilligt sluta röka. Då ställer arbetsgivaren upp med både stöd och subventioner på hjälpmedel.

Facket vill ha rökfritt

Facket tycker åtgärden är bra. Vårdförbundet har hittills inte fått ett enda klagomål från någon av medlemmarna vid Mas.

- Jag tycker att det är rätt att sjukvården försöker se till att få rökfria sjukhus, säger Vårdförbundets ordförande Eva Fernvall.

- Rökningen är ett jätteproblem för vården. Det är en av de stora ohälsofaktorerna och vi måste föregå med gott exempel.

Vårdförbundets ordförande är inte heller speciellt kritisk till att personal som vill röka måste byta kläder och drabbas av löneavdrag eftersom de måste flexa ut varje gång någon vill ha ett bloss.

I stället pekar hon på en gammal öm tå - diskussionen om att rökare får fler raster på jobbet än ickerökare.

- Vi har ju ingen rätt till fler raster än våra lunchraster. Man ska anpassa arbete och tempo så att man kan göra ett tryggt och säkert jobb, säger Eva Fernvall.

- Men om personalen inte fått möjlighet att diskutera blir det ju alltid bakslag på den här typen av åtgärder.

Ledningen på Mas inför de nya reglerna i samarbete med det lokala facken. Man lovar också att stödja och hjälpa den personal som vill sluta röka.

Subventionerar nikotintugg

- Vi startar införande av rökfrihet vid årsskiftet men vi är medvetna om att det kommer att ta tid. Så projektet håller på till 31 maj och under den tiden införs gradvis rökfrihet på sjukhuset, säger Marek Wroblewski.

Redan under hösten börjar man erbjuda de anställda stöd i samband med rökavväjning.

Dessutom kommer sjukhuset att subventionera kostnaden för nikotintuggummi, -plåster eller andra hjälpmedel för att sluta röka.

Villkoret är att den anställde kan styrka att han eller hon fimpat.

- Sedan kan man få ett bidrag om man visar kvitto. Vi diskuterar just nu olika scenario för detta, men vet inte riktigt formerna ännu, säger Marek Wroblewski.

Besökare som vill röka omfattas också av rökförbudet.

- Vi kommer att ha tydliga skyltar om att detta är rökfritt område. Men vi kommer inte att vara några luktpoliser.

Caroline Olsson