Svenskan är häktad i USA

Misstänks ha försökt knivmörda sin treåring

NYHETER

NEW YORK

Polisen hittade den treåriga sonen med flera knivhugg i halsen.

Nu sitter mamman, en 32-årig svenska, fängslad i Los Angeles.

- Hon riskerar ett långt straff, säger generalkonsul Anders Ekman.

Foto: DAMIAN DOVARGANES/AP
Här sitter hon inlåst Kvinnan är häktad i Twin Towers-fängelset i Los Angeles. Hon är svensk medborgare men utvandrade till USA för några år sedan.

Den treåriga pojken vårdas med svåra skador på intensivvårdsavdelningen på University of Californias universitetssjukhus i Los Angeles, USA. Den 32-åriga svenska kvinnan är häktad misstänkt för mordförsök.

- Straffmätningen i Kalifornien är mycket strängare än i Sverige. Om hon döms riskerar hon ett mycket långt fängelsestraff, säger generalkonsul Anders Ekman.

Grannen slog larm

I onsdags larmade en granne polisen om att pojken var ensam i kvinnans lägenhet. När polisen kom dit fann de sonen huggen med kniv flera gånger i och kring halsen, enligt Los Angeles Times. Barnets mor hittades medvetslös i en stol ute på gården.

Kvinnan sitter sedan dess häktad i Twin Towers-fängelset och har ännu inte fått besök från det svenska konsulatet i Los Angeles.

Konsulatet gick på bio

- Vi fick in informationen om det här först i fredags och det är många bollar i luften just nu. Bland annat en filmfestival med två svenska filmer, "Den osynlige" och "Alla älskar Alice", säger Anders Ekman.

- Vi ska besöka henne i morgon eller på tisdag och se till att hon har det så bra som möjligt. Advokat har vi inte hjälpt till med. Har man inte råd med en advokat i Kalifornien så får man en offentlig försvarare, säger Anders Ekman.

Fredrik Virtanen