17-årig pojke slogs medvetslös med järnrör

NYHETER

Gänget slog 17-åringen medvetslös med ett järnrör och lämnade honom i en blodpöl på marken.

Polisen tror att de ville åt hans moped.

Pojken hittades tidigt på söndagen och vårdas nu för allvarliga skallskador.

Tillståndet för offret betecknades först som livshotande men stabiliserades under söndagskvällen.

Han vårdas nu i respirator på neurokirurgiska avdelningen vid Karolinska sjukhuset i Solna.

- Tillståndet är nu stabilt och han kommer att hållas nedsövd i ett dygn, säger Håkan Magnevill, stationsebefäl vid polisen i Västerort, till aftonbladet.se.

Länge visste man inte vem den svårt misshandlade pojken var var. Först vid 13-tiden lyckades polisen få fram uppgifter om pojkens identitet och under eftermiddagen underrättades hans anhöriga.

- Vi lyckades få fram identiteten via målsägarens moped, som hittades i närheten av brottsplatsen, säger Gert Fredlin, inre befäl vid polisen i Västerort, till aftonbladet.se.

Polisen spårade redan i morse en tidigare ägare till mopeden och lyckades på det sättet även hitta namnet på den svårt misshandlade 17-åringen.

Klockan var halv två på söndagsmorgonen när polisen i västra Stockholm fick larm om att vittnen hittat en blodig och livlös yngling i närheten av Rissneleden i förorten Sundbyberg.

Sökte identitet via upphittad moped

Polisen tror att ynglingen misshandlats med ett järnrör. Ett ungdomsgäng har observerats vid den aktuella tidpunkten på exakt samma plats där offret hittades och motivet var sannolikt att råna pojken och ta hans moped.

- Vi har hittat ett järnrör i närheten som vi tror har använts vid den här misshandeln, säger Marie-Louise Nilsson, stationsbefäl vid polisen i Västerort.

Hon berättar att ett tiotal ungdomar har uppehållit sig på platsen. 17-åringen verkar ha varit ensam då han attackerades.

Många vittnen i området

En rad vittnen fanns i området vid tidpunkten för misshandeln, bland annat anställda på ett flertal restauranger.

Kriminalpolisen har under söndagen förhört en rad personer, men hade ännu sent på kvällen inte gripit någon misstänkt för dådet.

- Men utredningen fortsätter och det ena har gett det andra, så jag är övertygad om att vi kommer att lösa detta, säger Håkan Magnevill.

Caroline Olsson