13-åring offer för krypskytt

Seriemördare i USA misstänks för ännu ett attantat

NYHETER

Den krypskytt som håller USA i skräck misstänks för ett åttonde attentat.

En 13-årig pojke besköts och skadades mycket allvarligt utanför en skola i Maryland på måndag morgon.

Foto: AP
Föräldrar och elever vid den skola där den 13-årige pojken sköts.

Enligt polisen är attentatsmannen sannolikt densamma som tidigare dödat sex och skadat ett sjunde offer.

Dåden har skett i tre delstater, men alla inom ett större område i förorter eller mindre städer runt huvudstaden Washington.

Mördaren har i samtliga fall avlossat ett gevärsskott från cirka 100 meters håll. Han färdas enligt polisen sannolikt i bil tillsammans med ytterligare en man som kör.

Tillståndet kritiskt

Attentatet på måndagen inträffade strax efter åtta på morgonen lokal tid utanför mellanstadieskolan Benjamin Tasker i staden Bowie i delstaten Maryland.

Enligt tv-kanalen CNN hade 13-åringen körts till skolan av sin mamma och hade hunnit ur bilen då skottet föll.

Pojken träffades i bålen och fördes till sjukhus tillsammans med modern. Hon undkom oskadd, men pojkens tillstånd betecknades omedelbart efter dådet som kritiskt och han flögs senare med ambulanshelikopter till ett annat sjukhus för specialistvård.

- Han har förlorat oerhört mycket blod och tillståndet är mycket kritiskt, sade Mark Brady, företrädare för räddningstjänsten i Prince Georges county, till AP.

En kort tid efter attentatet mot pojken utanför skolan kom uppgift om att ytterligare personer blivit beskjutna utanför en butik nära skolan, men enligt polisen finns inget som styrker att någon verkligen skjutit även där.

När nyheten om attentatet nådde ut rusade föräldrar till skolan för att hämta sina barn.

Polis med specialutrustning kom snabbt till platsen, för att söka efter spår i det som blivit en av de mest uppmärksammade mördarjakterna i USA.

Ett stort antal poliser och FBI-agenter är redan inkopplade i jakten på krypskytten, som slog till första gången i samma delstat i onsdags kväll förra veckan.

Inom loppet av 16 timmar mördades fem människor.

Vit skåpbil efterlyst

Ett sjätte offer, en äldre man, mördades på torsdagskvällen och ett sjunde, en kvinna, skadades men överlevde då hon besköts i fredags eftermiddag utanför ett köpcenter.

I helgen beslutade polisen efterlysa en vit skåpbil som setts rivstarta från en av mordplatserna.

Polisen sade vid en presskonferens i helgen att man tror att två män är inblandade - en som skjuter med automatgevär och en annan som kör bilen.

Mer information följer.

Caroline Olsson