”Den här gången kommer jag att stå på mig mer”

Emil är trött på att Bert ger honom dansbands-
låtar

1 av 3
Emil undrar varför Bert vill att han ska sjunga dansbandslåtar.
NYHETER

Bert försökte med alla medel att få in Emil i ett dansbandsfack. Men Emil kämpade emot med allt vad han var värd.

– Den här gången kommer jag att stå på mig mer.

Emil upptäckte ganska tidigt att Bert ville ha honom att sjunga dansbandslåtar. När Emil skulle uppträda för första gången i veckofinalen prackade Bert på honom en riktig dansbandsdänga. Emil gjorde om den lite så att den gick i snabbare tempo och plötsligt var den en poplåt.

Till denna veckas final hade Bert valt ut ännu en dansbandslåt till Emil.

– Bert har nog placerat mig i ett fack, med 50-60-talsmusik.

Bert tyckte att Emil hade en bra röst, som passade till en viss musikstil. Han stack inte under stol med att han tyckte att Emil skulle passa bra i ett dansband.

Den här gången hade dock Emil bestämt sig för att han skulle kämpa emot Berts förslag.

– Även profeten kan ha fel, det hade han ju sist när jag sjöng ”Jag måste nå min ängel” som inte alls gick hem hos juryn. Den här gången kommer jag att stå på mig mer mot Bert.

Sagt och gjort. Emil letade själv upp en låt han gillade, spelade den för Bert, som mot alla odds tyckte att den var bra.

Det gick också bra för Emil hos sångpedagogen Monica. Han fick sjunga sin skjortärmslåt ”My heart will go on” med Celine Dion och Monica var överväldigad.

– Lysande!, utbrast hon.

Mindre bra gick det för Maria när hon övade. Monica har ju tidigare klagat en del på Marias wailande och försökte även i tisdagens avsnitt få bort tonsliringarna. Maria var dock övertygad om det positiva med wailande och ville inte ge sig. Efter lektionen bad hon Magnus lyssna på när hon sjöng och tänka på den teknik hon använder. Tyvärr, för Maria, fick hon inte Magnus på sin sida. Han menade att hon inte skulle använda det för mycket och Maria blev smått bedrövad.

Så försökte hon prata med rektor Grahn om saken och sa att hon inte vill jobba bort det som Monica inte gillar. Men även Grahn ”svek” henne och tyckte att det lät för mycket Mariah Carey om hon använde wailandet hela tiden.

– Maria måste ”rikta” sig mer. Ska man waila måste man rikta wailen, sa Grahn, vad nu det betyder.

Det hände i tisdagens avsnitt: