Nytt spår i krypskyttemorden

Tarotkort med texten "Jag är gud" hittat vid senaste mordplatsen

1 av 7 | Foto: ap
Polisen finkammade en dunge nära platsen där 13-åringen sköts. Ett tarotkort – Döden – hittades liggande på marken med texten ”Jag är Gud”.
NYHETER

Slumpvis utvalda föll de sex offer för krypskytten i Maryland.

Polisen står närmast maktlös – och nu är den bästa ledtråden avslöjad.

Ett tarotkort – Döden – med texten "Kära polismän: Jag är gud" hittades nära den plats där en 13-årig pojke besköts.

Krypskytten misstänks ha attackerat åtta personer i Maryland, USA. Sex av dem är döda.

Mördaren har satt skräck i området. Ingen kan känna sig säker, offren är från 13 år upp till 72 år. Det handlar om män, kvinnor, svarta, vita – utan koppling till varandra.

Skytten har setts av vittnen och man har konstaterat att skotten avfyrats från samma vapen. Men trots det har polisen har mycket få spår och tarotkortet ses som det första möjliga meddelandet från mördaren.

Kortet hittades, enligt poliskällor till Washington Post, i ett skogsområde nästan 140 meter från skolans entré – där en 13-årig pojke skadades allvarligt i måndags.

Möjligheten att kortet kan ha lämnats på platsen av någon som velat skämta utesluts inte, men på samma plats hittades tomhylsor och gräset var nedtryckt. För den 13-årige pojken är tillståndet fortfarande allvarligt, med stabilt.

Gerald M. Wilson, polischef i Prince George's County, bekräftar kortets existens. Han vill inte göra några närmare kommentarer och källor uppger att utredningen har tagit skada.

- Det är inte lämpligt att rapportera om kortet, sa kollegan Charles A. Moose, polischef i Montgomery County, vid en presskonferens på onsdagen.

”Skytten är en fegis”

Marylands guvernör kallade på tisdagen krypskytten för en fegis och uppmanade mördaren att sluta med det vansinniga dödandet.

- Det här är en person som skjuter äldre män, kvinnor och nu även små barn. Det är viktigt att han förstår att ingen ser upp till honom och att ingen tycker att han begår stordåd. Vi tycker alla att det här är ett fegt agerande, sa guvernör Parris Glendeling enligt CNN.

Myndigheterna har fortfarande inte identifierat någon misstänkt för morden. Polisen hoppas att en belöning på drygt en halv miljon kronor ska påverka någon som har information om dåden att träda fram.

Ett hundratal poliser deltar i jakten på mördaren. Dessutom arbetar ett 50-tal specialagenter på fallet.

Krypskyttens offer:

Onsdag:

18.05: James D. Martin, 55, programanalytiker, skjuts utanför ett köpcentrum i Wheaton.

Torsdag:

7.41: James L. Buchanan, 39, skjuts när han klipper gräset vid en offentlig byggnad nära Rockville. Buchanan var son till en före detta polischef i Montgomery County.

Torsdag:

8.12: Prenkumar Walekar, 54, från Olney, Maryland, skjuts när han tankade nära Aspen Hill.

8.37: Sarah Ramos, 34, från Silver Spring skjuts på ett postkontor. Direkt efter skottet rapporterar ett vittne att han sett en vit van åka snabbt från platsen.

9.58: Lori Ann Lewis-Rivera, 25, från Silver Spring skjuts till döds på en

Shell-station i Kensington medan hon pumpar däcken på sin skåpbil.

21.15: Pascal Charlot, 72, skjuts i bröstet medan han går längs Georgia Avenue. Dör på sjukhus en timme senare.

Fredag:

15.00: En 43-årig kvinna skjuts när hon lastar varor hon köpt i Fredericksburg, Virginia. Kulan träffar i ryggen och går ut genom bröstet. Hennes tillstånd är stabilt.

Lördag:

08.00: En 13-årig pojke skjuts och skadas allvarligt när hans moster släpper av honom vid skolan i Bowie, Maryland.

Kvinna förhörd om skytten

Polisen tog på onsdagen in en kvinna till förhör. Kvinnan misstänks ha släppt av en man som vandrade in i det skogsområde där krypskytten i måndags tog skydd inför attacken på en 13-årig pojke.

Läs tidigare artiklar:

Susanna Vidlund, Mattias Lundell