Nancys dress - en chock

...men Ulrika tar hem miljonerna

1 av 3
PÅ VÄG TILL BLAIR Svennis sambo Nancy Dell´Olio dök upp hos premiärministern på 10 Downing Street i en mycket utmanande och dyr dress. Foto; AP
NYHETER

LONDON

Nancy Dell´Olio sveper in till premiärminister Tony Blairs residens på 10 Downing Street i en blodröd dress för 90 000 kronor.

Men den ekonomiska vinnaren i medieduellen mellan de två kvinnorna i Sven-Göran Erikssons liv är Ulrika Jonsson.

Hon plockar hem 25 miljoner kronor på sin affär med Svennis.

De engelska tidningarna är i dag fulla av bilder den spektakulära byxdress som Nancy Dell´Olio bar när premiärministerparet hyllade England för insatsen i VM.

Alla gör förstås kopplingen till Ulrika Jonsson.

Budskap: Jag är sexig

Trinny Woodall i det mycket populära BBC-programmet "What to wear" som ger klädråd både i allmänhet och synnerhet säger:

- Nancy klär sig alltid för att göra ett uttalande. Nu sade hon "bråka inte med mig, jag är sexig och jag har kontroll - jag är en sensuell kvinna".

I fyra dygn arbetade designparet Liliana och Dana Kruszynsk på byxdressen med tillhörande kavaj. De lovade att den skulle skapa uppmärksamhet - och fick rätt.

Ulrika Jonsson har skrivit ett bokkontrakt värt strax under 15 miljoner kronor, hon ska göra en tv-dokumentär om arbetet med biografin.

10 miljoner kronor

Och nu kommer tidningshuset Associated Newspapers, som ger ut tidningarna Daily Mail, Mail on Sunday och Evening Standard, att betala henne 700 000 pund, cirka tio miljoner för att publicera utdrag ur boken,

Det betyder att hon kommer att tjäna nära 25 miljoner kronor på förhållandet med Svennis.

Enligt uppgift kommer det första utdraget den 19 oktober, tre dagar efter Englands matchen mot Makedonien i EM-kvalet.

Foto: AP

Leif Kasvi

ARTIKELN HANDLAR OM