Mette-Marits bror misstänks för misshandel

Hans flickvän gick till polisen efter 40-årsfest

NYHETER

Ännu en skandal skakar det norska kungahuset.

På en 40-årsfest i Kristiansand misshandlade prinsessan Mette-Marits bror sin flickvän.

Nu har kvinnan utrustats med ett trygghetslarm från polisen.

Det var för drygt en månad sedan som Mette-Marits bror Espen Høiby och hans dåvarande flickvän gästade ett 40-årskalas i Kristiansand. Festen slutade med en skandal.

Efter en bättre middag på kulturhuset Søgne gamle prestegård började paret bråka inför häpna festdeltagare. Det slutade med att flickvännen sprang ut från festen med Espen Høiby hack i häl.

Kom inte tillbaka

Några minuter senare kom flickvännen tillbaka storgråtande med sönderrivna kläder. Hon berättade att flera fingrar antagligen var brutna. Espen Høiby kom aldrig tillbaka på festen.

Dagen efter ringde kvinnan sin arbetsplats och sjukanmälde sig.

Tio dagar senare polisanmälde hon händelsen och utrustades med ett trygghetslarm från polisen.

Polisen är mycket förtegen om anmälan, men säger till norska Se & Hör:

- Vi ger ut trygghetslarm väldigt ofta. Bland annat när vi tror att det kan vara fara för att brottet upprepas, säger Arne Kjønstad, polisjurist.

Pappas utsvävningar

Det norska kungahuset har problem med Mette-Marits släkt. Ett ständigt gissel är hennes far Sven O Høiby, som slår mynt av sin dotters nya ställning vid kungahuset. Det har gått så långt att Mette-Marit sagt upp kontakten med sin far.

Hans senaste utsvävningar med den färgstarka norska "Cowboy-Laila", som det skrivits åtskilliga artiklar om i norsk press, har kungahuset avböjt att överhuvud kommentera.

Zendry Svärdkrona