"Jag ville ha pengar"

Sara, 19: Man ångrar sig och mår dåligt hela tiden

NYHETER

Det började med en nakenbild. Sedan blev det några till. Och några till.

Sara var 17 år. Hon hade inga pengar.

- Man ångrar sig och mår dåligt hela tiden, säger hon.

Förslaget kom från en kompis som tog nakenbilder. Han föreslog att han skulle fotografera Sara och att de skulle lägga ut bilderna på internet för att tjäna pengar. Sara var 17 år och plånboken tom. Hennes föräldrar hade inga pengar att ge.

- Alla kompisarna kunde gå ut och festa och köpa nya kläder. Jag gjorde det för att tjäna pengar.

Erbjöds fler jobb

Det blev fler bilder, både naket och påklätt. Fotografierna lades ut på kontaktsidor och större sajter på nätet. Sara fick kontakt med fotografer som erbjöd henne nya jobb.

Oron att bli upptäckt fanns hela tiden där.

- Man var orolig att det skulle komma ut till familjen och sånt. Första bilden fick en massa killkompisar reda på. Det var inte så roligt.

Sara flyttade till Värmland, träffade en pojkvän, flyttade ihop med honom. Men varje gång pengarna tog slut hände det igen.

- Har man inget jobb och inga pengar så. Det är svårt när man väl har börjat. Och det känns inte rätt att leva på honom. Även om man är tillsammans med nån vill man ju ha lite egna pengar.

Nu gör hon det i smyg.

- Han vet om att jag gjorde det förut och har accepterat det så länge det inte händer igen - men det har det ju gjort, säger hon.

Via kontakterna på nätet har Sara fått andra typer av liknande jobb. Hon poserar i underkläder, sexleksaker och skor som säljs via sajterna. Ibland levererar hon till dörren.

- Det är obehagligt varje gång. Man undrar om det är något psyko man ska möta och om man kommer att leva efter det. Det finns så många sjuka människor ute på nätet, det har man ju märkt.

Sara har även ställt upp på så kallade solofotograferingar som går ut på att hon använder sexleksaker på bild.

"De är för unga"

Hon berättar att många av de tjejer hon kommer i kontakt med ute på sajterna är unga. För unga, enligt Sara.

- Jag tycker det är hemskt, de borde ha lite mer vett i skallen. Många säger att de är 18 år, men är i själva verket 15. Och när man ser att det handlar om 11-åringar och uppåt, då är det riktigt illa. Jag har ju sett själv inne på Lunarstorm hur unga tjejer har porriga namn och skriver att de är kåta och vill ha en kille. Det är bra att det här kommer ut så att föräldrar förstår vad det är som försigår.

Fotnot: Sara är ett fingerat namn.

Aftonbladet granskade i går internetsajten Lunarstorm där hundratusentals barn och ungdomar varje dag möts för att knyta kontakter. Bilder på lättklädda och utmanande unga flickor lockar pedofiler till sajten. En medelålders man har dessutom använt den som rekryteringsbas för flickor i 15-årsåldern till porrfilmsinspelningar. I dag möter vi Sara 19, som vikt ut sig på nätet sedan hon var 17.

Fatima Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM