"Hon hade aldrig varit lyckligare"

Ulrikas mamma om dotterns och Svennis romans

1 av 2 | Foto: Tommy Mardell
VILLE INTE VARA Ulrika Jonssons mamma Gun Brodie trodde att det var allvar mellan hennes dotter och Sven-Göran "Svennis" Eriksson (nedan), bland annat för att han visade sig offentligt med henne. "Ulrika berättade att hon inte ville vara den andra kvinnan", säger Gun Brodie.
NYHETER

LONDON

Ulrika Jonssons mamma Gun Brodie talar i dag ut om romansen mellan hennes dotter och Sven-Göran Eriksson.

- Om hon hade velat gifta sig med honom hade vi stöttat henne eftersom hon var så glad.

Hon berättar också att dottern och Sven-Göran Eriksson reste utomlands tillsammans.

Daily Mirror ägnar i dag flera sidor åt intervjun med Gun Brodie. I en släng till konkurrenterna Daily Mail och Mail on Sunday, som betalat 10 miljoner för att publicera utdrag ur Ulrika Jonssons memoarer påstår tidningen att de betalat en summa närmare 50 pund och två bussbiljetter för att få intervjun.

Gun Brodie berättar att hon tidigt fick veta om dotterns romans med Svennis.

- Hon berättade att de hade ätit middag några gånger och att de sedan börjat ha hemliga möten.

Gun Brodie avslöjar också att paret reste utomlands tillsammans och att de ofta var ute tillsammans.

- Jag kan inte minnas att Ulrika varit lyckligare.

Även Gun Brodie trodde att förhållandet mellan dottern och Sven-Göran Eriksson var mer än en tillfällig romans. Att Svennis inte var rädd för att visa sig offentligt med Ulrika lugnade henne.

Trodde det var över

- Jag trodde då att det betydde att det där med Nancy var på väg att gå över.

Att dottern höll sin mamma uppdaterad om vad som hände i förhållandet var också något som gjorde henne mer övertygad om strykan i förhållandet.

- Ulrika berättade att hon inte ville vara "den andra kvinnan". Hon hade fått intrycket att Svennis och Nancy inte var ett par längre, det var därför hon fortsatte.

Förolämpad av Nancy

När förhållandet väl tog slut tog Ulrika Jonsson illa vid sig över Nancy Dell"Olis beteende:

Särskilt när hon offentligt påstods ha sagt "Stackars flicka ... hon är ingenting".

Gun Brodie säger i intervjun med Mirror:

- Ulrika sade ingenting själv trots de hemska saker Nancy sa om henne. Nancy har gjort så många uttalanden om att gifta sig att man inte vet hur sant det är.

Gun Brodie säger att det inte ligger någon sanning i att Ulrika och Sven-Göran Eriksson har kontakt igen. Förhållandet är definitivt slut.

Utdragen ur Ulrika Jonssons bok kommer att publiceras redan till helgen enligt rykten på redaktionerna i London. Det officiella datumet är egentligen den 19 oktober när kvalmatcherna till EM är spelade.

Adam Crozier, det engelska fotbollförbundets chef och Sven-Göran Erikssons arbetsgivare, kommenterade för första gången den kommande boken i går.

- Jag har pratat lite med Sven om saken. Han verkar avspänd och mer fokuserad på matchen på lördag, säger Crozier till The Sun.

Leif Kasvi