”Jag är rädd för att vara bög”

Veckans läsarsamtal

NYHETER
Foto: GETTY IMAGES
Bilden är arrangerad.

 Håkan och hans fru har haft ett mycket bra sexliv. Den senaste tiden har de diskuterat sina sexuella fantasier och om andra, som de känt sig dragna till. För en tid sedan förverkligade de en fantasi och nu undrar Håkan om de håller på att överskrida sina gränser.

Vad är det för fantasi som ni förverkligade?

– Det hände ganska spontant. En god vän till oss stannade kvar efter en sen middag. Vi bestämde oss för att basta och när min fru kom in i bastun fick han en kraftig erektion. Min fru och jag såg på varandra i gemensamt samförstånd, och när vi gick ut för att duscha började jag smeka henne och gjorde tecken till vår gode vän att göra detsamma. Vi hade den skönaste sexupplevelsen jag varit med om. Vi bestämde oss för att träffas igen till helgen och göra om det.

Och hur känner du för det?

– Det är just det jag inte vet. Jag blev extremt upphetsad av att se min gode vän smeka min fru. Jag vet inte vad det står för. Hur kan man känna så?

Är du orolig att du inte älskar din fru eller att du är på väg att bli förälskad i din gode vän?

– Jag är nog mest rädd för att vara bög. Efteråt har jag haft såna otroliga fantasier om hans penis.

Vill du vara tillsammans med honom själv?

– Inte direkt ? det har jag också grubblat på. Nej, det är att se honom med min fru som är så tändande.

Berätta lite mer om din vän.

– Jag har känt honom i en tre, fyra år. Vi jobbar inom samma bransch, men han är mycket mer framgångsrik. Han seglar fram på en räkmacka medan jag har det kämpigare. Men han gör inget väsen av det.

Så du uppskattar honom?

– Ja, jag beundrar honom och han har ställt upp för mig många gånger.

Är han en fadersfigur för dig?

– Tja, det kanske man kan säga.

Hur var ditt eget förhållande till din pappa?

– Jag tyckte inte särskilt mycket om honom. Han var slarvig, tjatig och ville hela tiden bli uppassad.

Kommentar

: Enligt min erfarenhet är det vanligt att män fantiserar om andra män. Få pojkar får den närhet till sina pappor som de har behov av. Hungern efter manligt sällskap fortsätter in i vuxenlivet och tar sig många olika uttryck. Att omfamna sina kompisar efter en fotbollsmatch är legitima sätt att ta hand om behovet av manligt sällskap. Om man förnekar sina positiva känslor för män kan de kommer smygande bakvägen som en stark sexuell längtan. Eller som i Håkans fall, som en upphetsning av att se sin fru älska med hans gode vän som har alla de egenskaperna han själv beundrar. Om Håkan blir medveten om att han försöker läka sin egen inre fadersbild på det här viset, tror jag att hans sexuella upphetsning inför sin gode vän kommer att minska.