Tio år för dråp på Hells Angels gård

En åtalad fälldes – de två andra friades

NYHETER

En 35-årig man dömdes i dag för att ha dräpt två män på Hells Angels gård i Göteborg.

En oenig rätt dömde mannen till tio års fängelse – en nämndeman ville fälla alla de tre som åtalats för dödsmisshandeln.

Ett år efter dödsmisshandeln på två Brödraskapsmedlemmar föll på fredagen dom i Göteborgs tingsrätt. Enligt polis och åklagare ska de två offren, 26 och 41 år gamla, ha fallit i onåd – det som kallas ”bad standing”.

De mötte de tre åtalade på en restaurang i Göteborg och åkte tillsammans till Hells Angels går i Angered. Där misshandlades männen med ett trubbigt vapen – möjligen ett baseballträ – och kniv.

Polisutredningen blev mycket omfattande. Ett problem var att offren hittades först i maj i år, i en grustäkt i Västergötland. Obduktionen visade att männen dödats med kraftigt våld.

De tre männen som åtalades för mord har hela tiden nekat till anklagelserna. De har dock varit mycket tystlåtna och har inte sagt mycket om vad som hände under det augustidygn åklagaren misstänker att de två misstänks dödades.

Två av dem släpptes dock efter huvudförhandlingen. Och på fredagen friades de båda. 33-åringen friades helt, medan 35-åringen dömdes till fyra månaders fängelse för andra brott.

Den 35-årige man som blev kvar i häktet fälls dock för dråp och döms till tio års fängelse. Rätten var inte enig i sin dom. En av nämndemännen ville fälla alla tre männen för dråp.

Mattias Lundell, TT