Ny dödsskjutning i USA – kan vara krypsskytten

Sköts till döds vid bensinstation i Virginia

1 av 2 | Foto: CNN
Polisen upprättade vägspärrar vid motorvägen I95 i närheten av Spotsylvania.
NYHETER

Krypskytten kan ha slagit till igen.

En man sköts i dag till döds vid en bensinstation i Spotsylvania County.

Det är ännu oklart om det är slumpmördaren som slagit till igen. Tillvägagångssättet påminner dock om krypskyttens och polisen kan inte utesluta att en tionde person har attackerats av krypskytten – och att en åttonde person dödats.

Washington Post har fått nyheten bekräftad av Virginias guvernör Mark Warner. Polisen stängde av delar av motorvägen I-95 och polistalesmän har kunnat bekräfta att en man skjutits till döds.

Skjutningen inträffade klockan nio på morgonen, lokal tid, vid en Exxon-station. Det är ännu oklart vem som attackerats.

Skottlossningen utlöste ett mycket stort pådrag i jakten på en vit van av märket Chevy Astro. Och stoppade samtliga bilar som kunde stämma mot beskrivningen.

Dagens dödsskjutning inträffade 36 timmar efter att Harold Dean Meyers blev krypskyttens sjunde dödsoffer vid en bensinstation i Manassas. Polisen har kunnat koppla samman de nio skjutningarna via tester av ammunitionen. Samtliga skott kommer från ett gevär, kaliber.223.

För polisen handlar det om en mycket svår utredning, där lokalpolis från flera distrikt kopplats in tillsammans med agenter från FBI och ATF ( som hanterar brottslighet kopplad till alkohol, tobak och skjutvapen). Krypskyttens attacker är slumpartade – det yngsta offret är 13 år, det äldsta 72 år. Svarta, vita, kvinnor och män har skjutits.

Det finns dock ett mönster – som även går igen i dagens skottlossning. Samtliga attacker har ägt rum nära större vägar, vilket givit krypskytten möjlighet att snabbt lämna platsen.

Om den senaste dödsskjutningen är krypskyttens verk är mannen det fjärde offret som skjutits meden den tankat sin bil.

Fantombild

Samtidigt arbetar en grupp FBI-agenter med att ta fram en fantombild på den misstänkte gärningsmannen. Den federala polisen hoppas att den ska ge tips från allmänheten som leder till ett gripande.

Redan nu har värdefull information kommit in från allmänheten. Enligt Charles Moose, polischef i Montgomery County där de första dödsskjutningarna ägde rum, säger att man fått mycket viktig information från vittnen.

Tio dagar av dödsterror

TIDIGARE ARTIKLAR:

Mattias Lundell