Nu avslöjar Ulrika allt

Hennes egna ord om romansen med Svennis

1 av 2 | Foto: BULLS
"ÄRLIG" Delar ur Ulrika Jonssons bok "Honest" har nu börjat publiceras.
NYHETER

LONDON

Sven-Göran Eriksson ringde Ulrika Jonsson nästan varje dag när de inledde förhållandet.

- Under vår första träff förförde han mig i köket, skriver hon i det första avsnittet ur sin nya bok.

Sven-Göran Eriksson beskrivs mycket kärleksfullt i Ulrika Jonssons bok "Honest" - Ärlig - som kommer ut snart.

Hans sambo Nancy Dell`Olio beskrivs i betydligt mindre smickrande ordalag.

Ulrika Jonsson berättar i det första utdraget ur boken, som publiceras i Mail on Sunday i dag, utförligt om hur de träffades. Båda hade bjudits in till tidningskungen Richard Desmonds 50-årsfest, som samtidigt var en julfest.

De presenteras för varann och börjar prata svenska. Svennis frågar efter Ulrikas nummer och hon säger att han ska få det.

Lämnade sitt nummer

Det får han lite senare genom att låta sin egen agent ringa upp Ulrika Jonssons agent som lämnar ut numret. Några dagar senare ringer Svennis till Ulrika. De småpratar och Ulrika Jonsson skriver i boken att hon får ett infall och bjuder in Svennis för att fira julafton med svensk mat.

Men Svennis suckar och tackar motvilligt nej. Det är också första gången han antyder svårigheterna i förhållandet med Nancy.

Efter ytterligare några samtal kommer de överens om att träffas i mellandagarna när Ulrika ska följa med några vänner till London, hon bor utanför stan i samhället Cookham Dean, för att titta på ABBA-musikalen Mamma Mia.

De kommer överens om att träffas på en restaurang innan föreställningen börjar och ses på Signor Sassi i Knightsbridge för första träffen på tu man hand.

Nästa gång de möts kommer Svennis hem till Ulrika, han är på väg till en fotbollsmatch och stannar till vid hennes hus. Han berättar då att han ska åka till Mauritius för att "bråka" med Nancy.

Han ringer Ulrika i stort sett varje dag från semestern.

Nästa gång de träffas är i mitten av januari.

Sven-Göran Eriksson kommer hem till Ulrika Jonsson, han har även den här gången med sig en flaska champagne och är på väg till en match i norra England.

Svennis överöser henne med komplimanger. När hon lagar lunch och tittar in i kylskåpet tar han tag om hennes nacke, vänder henne om och kysser henne.

Det är där förhållandet börjar ordentligt för att ta slut tre månader senare, i mitten av april.

Bara en kort tid efter det här mötet kommer de två överens om att åka till Portugal, Svennis ska dit för att vara med om lottningen till EM och de ser till att Ulrika ska dyka upp som av en slump på flygplatssen.

De möts i Lissabon av en av Sven-Göran Erikssons bekanta som kör dem till hans hus utanför stan där de tas emot av det par som sköter egendomen.

Det är också här de har sex första gången, enligt Ulrika Jonsson.

De åker hem var för sig.

Efter detta vill Ulrika Jonsson ha klarhet i hur förhållandet med Nancy egentligen ser ut. Svennis berättar att det är ganska komplicerat, att han inte vill göra henne illa och att han är osäker på hur lång tid hela processen med att avsluta deras relation egentligen kommer att ta.

Började tvivla

Ulrika Jonsson beskriver hur hon börjar tvivla på hur allvarlig Svennis egentligen är. Men när han skickar en bukett blommor på alla hjärtans dag till henne och berättar att Nancy blivit arg för att han inte uppvaktat henne ordentligt blir hon lugnad.

Men när Ulrika får veta att Svennis - hon kallar honom Svennis genomgående i boken - fotograferats i med Nancy i Italien och att de kysst varandra blir hon arg och skäller ut honom.

De försonas och nästa gång de träffas är på ett hotell i Manchester.

Ulrika Jonsson skriver att hon visste att Svennis inte skulle göra slut med Nancy före VM, han hade varken tid eller ork.

- Men han försäkrade mig att det skulle ske direkt efter VM. Vad jag inte visste då var att vår kärleksaffär skulle bli offentlig och den sommarens största nyhet.

Leif Kasvi