Full barnvakt stal bilen och tog spädbarn

Föräldrarna var på fest

NYHETER

Föräldrarna skulle på fest och anlitade en barnvakt.

Hon drack upp all sprit i bostaden, stal familjens bil och tog spädbarnet med sig.

När föräldrarna skulle gå på fest lyckades de inte få tag i sin ordinarie barnvakt. Då anlitade de en 27-årig kvinna de bara kände till förnamnet. För säkerhets skull stannade mammans son på 17 år hemma.

Men det hjälpte inte.

Efter att föräldrarna till den tre månader gamla pojken lämnade bostaden i Domsjö, drack enligt polisen, kvinnan upp all sprit i huset.

Backade på huset

Sedan såg den 17-årige sonen chockat hur barnvakten tog spädbarnet med sig och lämnade hemmet, stal familjens bil och åkte därifrån.

Innan hon fick i gång bilen ordentligt lyckades kvinnan backa på ett trappräcke till familjens hus. Då var klockan strax efter midnatt, natten till i går.

Den 17-årige sonen ringde omedelbart föräldrarna som befann sig på en fest i Örnsköldsvik och som i sin tur larmade polisen.

Barnet satt i knät

Efter en stunds sökande hittades kvinnan och spädbarnet i bilen. Hon var då i närheten av sin bostad i Domsjö.

Enligt uppgifter till Sundsvalls Tidning satt den lilla pojken i barnvaktens knä under den vingliga färden genom Domsjö.

Kvinnan greps av polisen och fördes till Örnsköldsvik men släpptes senare under natten när hon identifierats.

- Barnet klarade färden utan skador, säger Ove Sjöberg, vakthavande befäl vid Sundsvallspolisen.

Kvinnan släpptes

Den 27-åriga kvinnan är misstänkt för olaga tillgrepp av bilen och rattfylleri.

Enligt åklagaren som beslöt att hon skulle släppas på fri fot går det inte att åtala barnvakten för olaga frihetsberövande.

- Nej, det är svårt med tanke på att hon anförtrotts att passa barnet av föräldrarna, säger chefsåklagare Sune Andersson i Östersund.

Zendry Svärdkrona