Två män kidnappade och rånade i Skåne

En anhållen – två misstänkta på fri fot

NYHETER

MALMÖ

Ystadspolisen grep under lördagen en man misstänkt för att tillsammans med ytterligare två gärningsmän ha deltagit i en kidnappning av två unga män i Malmö natten till lördagen.

Mannen anhölls senare misstänkt för olaga frihetsberövande, rån och övergrepp i rättssak. Två av gärningsmännen var fortfarande på söndagsförmiddagen på fri fot.

De tre männen, alla i 20-årsåldern, hade stött på sina rånoffer på Möllevångstorget i centrala Malmö på fredagskvällen. Enligt Ystadspolisens vakthavande befäl Mats Hammar var männen på något sätt bekanta med varandra sedan tidigare.

Rånades på 5000 kronor

De två rånoffren tvingades in i en portuppgång intill torget och rånades där på 5 000 kronor och sina mobiltelefoner. Därefter tvingades de in i en taxi och de tre rånarna förde dem till en enslig fastighet i Klågerup några mil sydost om Malmö. Fastigheten disponeras av socialtjänsten och den nu anhållne gärningsmannen bor i huset.

Väl framme har de två männen uppgett att de rånades på ytterligare personliga tillhörigheter.

Dramat får sin upplösning när två av gärningsmännen vill tvinga med sig ett av rånoffren tillbaka till Malmö för att där ta ut pengar från hans konto via en uttagsautomat. I samband med det får ett av rånoffren även ta emot sparkar och slag.

De två medtvingade männen lyckades sedan ta sig ut ur huset och larma polisen via en grannfastighet.

- Den anhållne har än så länge inte varit särskilt meddelsam. För att få större klarhet i vad som verkligen hänt skulle det vara bra om den taxichaufför som körde männen från Möllevångstorget till Klågerup hörde av sig, säger polisbefäl Hammar till TT.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM