”Jag är glad för Emils skull”

Markus tog förlusten på rätt sätt

1 av 3
Markus skålade och höll tal. – Det jag kommer att sakna mest är så klart människorna, sa han.
NYHETER

Markus som ”förlorade” veckofinalen fick ge sig av, men var inte så ledsen för det. Jämfört med Hannahs arga avsked var Markus nästan glad för att åka.

Förra veckan fick Hannah lämna Fame Factory. Det hela var dramatiskt då Hannah var sur, arg och ledsen tillsammans med Andrés och Markus. Hon sa inte ens hej till de andra. Så var det inte när Markus skulle åka hem. Han var inte alls speciellt nedslagen utan var nöjd med prestationen han utfört.

I stället var han glad för Emils skull.

– Innan jag gick ut på scenen tänkte jag: Vilken fantastisk röst Emil har! Så jag förstod att det skulle bli svårt, sa Markus.

I stället var det Emil som blev besviken, trots vinsten.

– När jag stod där och fick min bedömning kändes det som att allt bara rasade. Det var bara negativt, sa han. Det Emil kanske syftade på var Aftonbladets Kicki Normans kommentar.

– Om du skulle tävla med den här låten skulle den förmodligen komma näst sist och två veckor senare skulle bara Christer Björkman komma ihåg den.

Även Andrés var besviken på juryn.

– Juryn är totalt oseriös. Jag har noll respekt för en jury som sitter och säger en massa dagissnack som inte har med saken att göra. De uttrycker sig på fel sätt och på väldigt låg nivå.

Andrés bröt ihop

Under dagen kom dramaläraren Ronny Eck på besök. Han skulle göra övningar med eleverna som skulle få dem att bli medvetna om sig själva och sitt inre.

En övning gick ut på att prata med sig själva. En stol ställdes framför eleven, som skulle föreställa sig att denne själv satt där.

Andrés blev väldigt känslosam.

– Du är en jävla lipsill. Du är förvirrad just nu, ledsen, och känner mycket ångest. Just nu känner du dig väldigt ensam..., sa Andrés och föll i tårar. Något som han också gjorde under veckofinalen. Under Markus extranummer bröt han ihop och sprang ut gråtande. Likadant var det under Hannahs framträdande förra veckan. Det verkar som om Andrés har svårt att klara av tillvaron nu när hans båda favoriter är borta.

Deet hände i måndagens avsnitt: