Krypskytten slog till igen

Nionde dödsoffret sköts vid affär

Foto: AP
ELFTE OFFRET På marken utanför affären ligger krypskyttens elfte offer.
NYHETER

Den fruktade krypskytten i USA slog till igen tidigt i morse svensk tid.

Offret – en kvinna – sköts i hjäl på en parkeringsplats utanför ett köpcenter i Fairfax County, Virginia.

Den senaste skjutningen är länkad till de tidigare morden som krypskytten begått.

Polischefen Tom Manger sade att ballistiska undersökningar visat att kulan som dödade kvinnan i ett köpcentrum kom från samma vapen som använts vid de tidigare morden runt Washington.

Linda Franklin, 47 år, blev det nionde dödsoffret. Hon stod tillsammans med sin make och packade in varor i sin bil när hon plötsligt sköts i huvudet med ett enda skott. Mordet inträffade på måndagskvällen 09.20 lokaltid, tidigt i går morse svensk tid, utanför ett varuhus i Falls Church, Fairfax County, Virginia.

Nio personer har nu dödats av fruktade krypskytten och två har skadats allvarligt.

Vit Chevrolet

Enligt CNN finns det vittnesuppgifter om att en vit Chevrolet Astro ska ha synts i området i samband med mordet. Jim Ball vid Virginia State Police bekräftade att de letade efter en vit Chevrolet som vittnen har sett vid de tidigare dödsskjutningarna.

Enligt, honom var det oklart om samma bil verkligen varit på plats vid dödsskjutningen i Falls Church men myndigheterna arbetar efter teorin att bilen varit där även i det här fallet.

Irrationella mord

Morden, som utförts till synes helt irrationellt, utan annat mönster än att de skett i en ring runt den amerikanska huvudstaden, har satt skräck i Washingtonborna. Skolbarn hålls inomhus hela dagarna och idrottsträningar ställs in.

Inga vittnen har hittills sagt att de sett mördaren, trots att alla eldöverfallen skett på platser där många människor rör sig. Alla attentaten utom två har dessutom skett i fullt dagsljus.

En belöning på 500 000 dollar, nära 5 miljoner kronor, har utfästs för den som kan hjälpa polisen att få fast krypskytten. Men än så länge har det inte gett något resutat.

En man har tidigare gripits misstänkt för dåden, men det är av allt att döma ett villospår.

Susanna Vidlund, Viktoria Martinsson, TT

ARTIKELN HANDLAR OM