Partikamrater i Norrbotten sörjer

”Vi behöver politiker som har kontakt med centralmakten”

NYHETER

Reaktionen bland partikamraterna i Norrbottens partidistrikt var präglade av oro inför framtiden efter Björn Rosengren men också av förståelse för hans beslut.

- För Norrbottens del är det här jättetrist. Vi behöver politiker som har kontakt med centralmakten. Han har öppnat många dörrar för norrbottniska förtroendevalda som velat komma i kontakt med myndigheter och statliga verk, politiker och andra ministrar, säger Ulla Ölvebro, kommunalråd (s) i Luleå och vice ordförande i Norrbottens partidistrikt.

Hon tror att Björn Rosengren kommer att bli svår att ersätta som kontakt mellan vårt nordligaste län och resten av Sverige.

- Som jag ser det har vi ingen tydlig näringsministerkandidat från Norrbotten. Den enda som varit minister och som nu sitter i riksdagen är Anders Sundström och det är klart att vi hoppas att han får en bra placering som minister. Men det har vi ju inte hört något om än.

Rosengrens efterträdare som ordförande i partidistriktet kommer att väljas vid årskongressen i mars. Fram till dess kommer Ulla Ölvebro att ha den posten.

- Jag utgår ifrån det, om det inte är så att väldigt många medlemmar tycker att det ska vara en extrakongress.

Redan före valet samtalade Ulla Ölvebro med Björn Rosengren om framtiden. Då fick hon en föraning om det beslut som nu har tagits av partikamraten.

- Han berättade om hur han har känt sig och jag har förstått att det inte bara är en väg framåt för honom. Han har reflekterat över sitt liv, säger Ulla Ölvebro.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM