Lisa, 19, brännskadad - bästa vännen saknas

NYHETER

Drömsemestern förvandlades till en tragedi för 19-åriga Lisa Martinson.

Nu vårdas hon på ett sjukhus i Singapore för svåra brännskador. Sin bästa kompis har hon inte sett sen den fruktansvärda smällen.

Lisa Martinson vårdas i Singapore.

Två veckor hade Lisa Martinson, 19, från Bygdsiljum i Västerbotten och hennes bästa kompis varit på resande fot. En och en halv månad av resande genom Indonesien och Thailand hade de fortfarande framför sig. I lördags valde de att gå till en pub i nöjesdisktriktet Kuta på Bali.

- Det var puben mitt emot Sari Club. Lisa säger att hon plötsligt upplevde att hon fick en smäll i ansiktet och flög bakåt. Hon trodde först att någon hade knuffat henne, säger hennes pappa Peter Martinson.

Men det var tryckvågen från bomben som kastat henne baklänges.

- Så fort hon vaknade kände hon att hon var tvungen att leta sig ut. Så småningom kom hon ut. Det gjorde aldrig hennes bästa kompis, säger Peter Martinson.

Han befinner sig nu hos dottern på sjukhuset i Singapore. Dit flög han tillsammans med hustrun Siv, parets son Emil och Lisas pojkvän Niklas omedelbart när de fick veta var hon var.

Lisa har 30-procentiga brännskador.

- Hon är bränd över stora delar av kroppen, men värst är höften där hon antagligen behöver transplantera hud och hon får mycket smärtstillande.

Fler artiklar:

Kajsa Hallberg