Lill-Babs på besök i drömfabriken

Mathias började nästan gråta av lycka

1 av 3
Lill-Babs föreläste för eleverna.
NYHETER

Det var dags för gästföreläsning i torsdagens avsnitt. Andres hoppades på Mick Jagger, Mathias på Celine Dion. Det blev varken Jagger eller Dion, men väl Lill-Babs.

Mathias höll på att gå sönder av lycka när Mikael Grahn presenterade Lill-Babs som gästföreläsare. Schlagerfantast som han är höll han händerna för ansiktet.

– Mathias var alldeles chockad och började nästan gråta när hon kom in. Hon är en av hans absolut största idoler, sa Andres.

Själv var Mathias överväldigad.

– Det var fantastiskt att träffa Lill-Babs, för jag tycker väldigt mycket om henne som artist.

Barbro Svensson berättade bland annat om skillnaderna med att vara artist förr och nu. Då fanns ju inte tv så det var lättare att hålla sig kvar i branschen.

– Nu för tiden får man ju inte ens göra ett enda misstag. Hur ska man då kunna lära sig något?, sa Lill-Babs, som hållit på mer sång och musik i 48 år. Hon berättade att hon aldrig funderat på att lägga av trots att hon varit med så länge. Eleverna var fascinerade över artisten och hade bara gott att säga om henne.

– Hon verkar vara en sådan som man alltid trott. Väldigt ödmjuk, är sig själv till hundra procent, sa Lill-Babs störste fan Mathias.

Andres blev så tagen att han frågade Lill-Babs om hon inte kunde vara hans mentor.

– Hon är så fantastiskt varm, kärleksfull och ödmjuk så jag förstår att hon hållit i 48 år. Jag bad henne att bli min mentor. Jag bara satt och njöt av föreläsningen i dag, sa han.

Barbro verkade imponerad över eleverna.

– De är så intresserade av allting, och det är bara bra, för de ska vara oerhört nyfikna när de går in i det här.

Det hände i torsdagens avsnitt: