Tio svenskar saknas efter Bali-attentatet

Arbetet att identifiera de döda tar fler veckor

NYHETER

Tio svenska medborgare saknas fortfarande efter sprängattentatet på Bali i lördags, uppgav utrikesdepartementet på fredagskvällen.

Samtidigt skärpte UD sina resrekommendationer. Nu avråds svenskar från att resa till hela Indonesien.

Efter helgens bombexplosioner på Bali avrådde UD från resor till turistön. Men från och med fredagen betraktas hela Indonesien som farligt.

- Beslutet är taget efter en allmän bedömning av läget, sade Nina Ersman, chef för UD:s presstjänst, till TT.

UD uppmanar svenskar som befinner sig i Indonesien att vara mycket uppmärksamma och försiktiga samt att hålla sig välinformerade.

När det gäller antalet saknade svenskar ändras uppgifterna dagligen. Tidigt på fredagen uppgav UD att tolv personer saknades. Men under dagen hörde två resenärer av sig.

De tio saknade är personer som ännu inte kontaktat sina anhöriga. UD uppmanar alla som hör av försvunna svenskar att meddela detta. Runt 450 personer har hittills kunnat strykas från listan över saknade i området.

De svenska rättsläkarna och kriminalteknikerna i Balis huvudort Denpasar räknar med att det tar veckor innan arbetet med att identifiera döda kan avslutas. Ännu är ingen av de omkomna identifierad som svensk.

Storbritannien har officiellt bekräftat elva döda medborgare och 21 saknade. Fem tyskar saknas liksom tre danskor.

Över 180 människor dog i bombexplosionerna på Bali förra helgen. Av dem befaras runt 120 vara australier. På fredagen hade 30 australier bekräftats vara döda.

Lars Pedersen/TT

ARTIKELN HANDLAR OM