Wictoria fick åka hem

– och Fernando kammade hem segern

1 av 2
Wictoria fick lämna skolan.
NYHETER

Det var en jämn och tuff kamp mellan de två finalisterna på lördagen. Magnus och Wictoria fick sjunga sina extranummer och det slutade med att Magnus fick 65 procent av publikrösterna.

Efter en förkylningsfylld vecka var eleverna redo att ställa sig på scenen i veckofinalen. Fernando kände press, men såg sig själv som den ende konkurrenten och Patrik var nervös eftersom han tidigare bara fått nollor av juryn.

Magnus fick kliva upp på scenen först med låten ”Mistaken identity”, en popdänga.

Juryn bestod för kvällen av koreografen och producenten Peter Björk, Puls krönikör Kicki Norman, radiomannen Christer Modig och Christer Sandelin och de var begeistrade över Magnus röst.

– Du har en jättebra och stark röst! En toppensångare, sa Kicki.

Som nummer två sjöng Andres ”Lately”, en ballad som Stevie Wonder gjort i original.

Uppträdandet skiljde sig från det fartfyllda som han gjort tidigare.

– Kul att se en ny sida av Andres. Riktigt bra jobbat, sa Christer Modig.

Kicki blev nästan tårögd, men tyckte att Andres behövde jobba lite på det engelska uttalet.

Så var det dags för Wictoria att uppträda och det gjorde hon med låten ”Innan allt är för sent”, en svensk version av Sahlenes ”Runaway”.

Juryn tyckte att Wictoria var som en ny Shania Twain.

– Kul att se. Du är säkerheten själv i rösten. Kan bli en ny Shania Twain eller Faith Hill, sa Sandelin.

Patrik uppträdde som vanligt med en kärleksballad som gick hem hos den kvinnliga delen av publiken, men även hos juryn. Christer Sandelin sa att Patrik har utvecklats mycket på de tre gånger han har stått på scenen.

Till slut var det dags för energiknippet Fernando att kliva in i strålkastarljuset. Som vanligt framträdde han med en egenkomponerad låt och juryn var, som vanligt, exalterad.

– Man får musikalitet, utstrålning och säkerhet i ett paket, rimmade Peter.

Efter att juryn funderat klart började Christer med att dela ut en tolva till Patrik, som blev så glad att han föll i hop i Andres knä. Som kronan på verket fick han ytterligare en tia och en åtta. Men, Fernando tog ändå hem spelet, precis som förra gången.

Det stod till slut klart att det var Magnus, med sina åtta poäng och Wictoria, 20 poäng som skulle få sjunga sina skjortärmslåtar. Magnus var först ut på banan och rev av John Farnhams ”You´re the voice”, en rocklåt som passar Magnus riviga röst.

Wictoria sjöng ”Varje gång jag ser dig”, Lisa Nilssons låt. Den gick tydligen inte hem lika bra hos publiken som Magnus låt. När omröstningen var avklarad hade Magnus fått 64 procent medan Wictoria fick lämna Fame Factory med 36 procent.