Fingret som avslöjar allt

1 av 2
FINGERVISNING Amerikanske presidenten George W Bush visar gärna alla fingrarna.
NYHETER

NEW YORK

Fötterna, händerna eller storleken på kroppen ger ingen vägledning.

Den som är nyfiken på hur stor penis en man har kan titta på - pekfingret.

Den avslöjar allt.

Uppgifterna publiceras i septembernumret av den amerikanska facktidskriften Journal of Urology.

Ska lugna oroliga

De är resultatet av en grekisk studie utförd av doktor Evangelos Spyropoulos och kollegor vid Sjöfarts- och veteransjukhuset i Aten.

De utförde undersökningen för att samla mer information om relationen mellan övriga kroppsdelars storlek och penisens storlek.

En tydligare definition av vad som är en normalstor penis kan hjälpa läkare att råda och bota många män som oroar sig över tillkortakommanden sexuellt.

Dr Spyropoulos tog 53 friska unga män i åldrarna mellan 19 och 38 år och jämförde penislängd och storlek på pungen med andra kroppsmått som längd, vikt, kroppsmassa, pekfingerlängd och midjemått.

Pekfingret visar rätt

Eftersom de inte kunde mäta erigerade penisar sträckte de ut de slappa snopparna vilket, upptäckte de, statistiskt korrelerar med längden hos en erigerad penis.

De kom fram till att pekfingret är den enda kroppsdel vars storlek står i relation till penisens storlek.

- Ålder och olika kroppsmått kunde inte associeras med storleken på genitalierna, förutom pekfingret, vilket signifikant korrelerade med dimensionerna hos den slappa, maximalt utrsträckta penisen, uppger rapporten.

Någon exakt uträkningsskala, pekfinger multiplicerad med en siffra, framgår inte av artikeln.

- Vi inser att urvalet för studien var relativt otillräckligt och föreslår att det genomförs en studie med betydligt flera försökspersoner för att bekräfta observationerna, speciellt den påvisade trenden av penislängd och pekfinger, skriver Evangelos Spyropoulos.

Medelpenisen ca 8 cm i slakt tillstånd

Fredrik Virtanen