Man skjuten utanför restaurang i södra Virginia

Oklart om det finns kopplingar till krypskytten

NYHETER

WASHINGTON

En man fick föras till sjukhus sent på lördagskvällen efter att ha blivit skjuten på en parkeringsplats vid en restaurang i staden Ashland i södra Virginia.

Men det fanns ingen omedelbar koppling till de nio dödsskjutningarna som utförts av en krypskytt i Washingtonområdet.

- Det enda jag kan bekräfta just nu är att en man har blivit skjuten och tagits till sjukhus. Det är inte livshotande, sade en polistalesman till AFP.

Han sade att det är oklart om vapnet som användes i Ashland, knappt 15 mil söder om Washington, var ett gevär eller en pistol. Inte heller kunde han ge besked om det finns kopplingar till krypskytten som håller Washingtonområdet i skräck.

Den okände krypskytten inledde sin mordserie den 2 oktober i Montgomery County i Maryland, strax norr om Washington DC. Inom loppet av 15 timmar sköt han ihjäl fem personer. Därefter har han mördat ytterligare fyra personer och skadat två allvarligt.

Polisen har utfäst en belöning på en halv miljon dollar, närmare 4,7 miljoner kronor, för information som leder till att krypskytten grips och ställs inför rätta.

Vit skåpbil beslagtagen

En vit skåpbil, i vilken polisen påträffat en patronhylsa, togs på lördagen i beslag av den amerikanska polisen. Polisen trodde att den möjligen kunde ha något samband med den krypskytt som i över två veckor hemsökt Washington.

Men patronhylsan som påträffades var av en grövre kaliber än den som använts vid dödsskjutningarna, skriver Washington Post i sin nätupplaga.

Polisen fick tips om bilen i fredags av en biluthyrningsfirma nära Dullesflygplatsen i Virginia.

Enligt polisen har en vit skåpbil figurerat på flera av de platser där krypskytten öppnat eld.

TT-AFP