Polisen vädjar till skytten

"Ljudet var oklart - ring tillbaka så att vi förstår"

1 av 4
TALAR TILL MASSMÖRDAREN Polischef Charles Moose vädjar till krypskytten i direktsändning: "Personen du ringde kunde inte höra allting du sa. Ljudet var oklart och vi vill förstå det rätt. Ring tillbaka så att vi klart förstår." I övrigt vill inte Moose diskutera kommunikationen med krypskytten.
NYHETER

NEW YORK

Spelet mellan seriemördaren i Washington och polisen verkar ha nått nästa nivå.

I går kväll vädjade polischef Charles Moose inför tv-kamerorna:

- Ljudet var otydligt. Ring oss igen så att vi förstår ordentligt.

Krypskytten har avlossat 13 skott som träffat 12 personer, dödat 9 och skadat 3 människor allvarligt sedan den 2 oktober.

Under hela tiden har det verkat som att mördaren och utredningsledaren Charles Moose kommunicerat med varandra.

"Vi vill tala med dig"

I förrgår natt, svensk tid, blev det uppenbart, när Moose inför tv-kamerorna vände sig direkt till en person som lämnat ett meddelande vid det senaste skottet i Ashland, Virginia, 14 mil söder om Washington, DC.

- Till personen som lämnade ett meddelande på Ponderosa (restaurangen den senast skjutne hade ätit på): Du gav oss ett telefonnummer. Vi vill tala med dig. Ring oss på det nummer du tillhandahöll, sa polischef Moose utan att förklara vidare eller svara på frågor.

Poliskällor vill inte avslöja om meddelandet hittades på ett papper, inristat i ett träd eller skrivet på marken.

Mer än ett tarotkort

Men en poliskälla som talar under löfte om anonymitet säger till tidningen Richmond Times-Dispatch att polisen fått mer än ett tarotkort under mordens gång.

Tidigare har endast ett tarotkort varit känt. Där stod det "Mister Polisman. Jag är Gud" och lämnades efter ett skott som skadade en 13-årig pojke i Bowie, Maryland, mycket allvarligt.

"Förbereder vårt svar"

I går morse gick Charles Moose ut och lämnade ännu ett kryptiskt meddelande inför tv-kamerorna i Rockville, Montgomery County, där morden inleddes.

- Meddelandet som behöver lämnas är att vi kommer att svara på meddelandet som vi har emottagit. Vi förbereder vårt svar just nu.

Ungefär samtidigt, kl 08.35, 14.35 svensk tid, greps en eller två män i en vit skåpbil som under 45 minuter stått parkerad vid en telefonautomat på en parkeringsplats utanför Richmond, Virginia, under stort polispådrag.

Tros vara oskyldiga

I morse verkade det som att männen blivit oskyldigt indragna i seriemorden, eller att de försökt utnyttja situationen för egen vinning men att de saknade kopplingar till mördaren.

I går kväll gick Charles Moose ut inför tv-kamerorna med ett nytt meddelande:

- Personen du ringde kunde inte höra allting du sa. Ljudet var oklart och vi vill förstå det rätt. Ring tillbaka så att vi klart förstår.

I övrigt ville polischef Moose inte kommentera de meddelanden han lämnat, eller om den öppna kommunikationen med den eventuella mördaren hade mins-kat eller ökat hans förhoppningar om att gripa mördaren.

Fredrik Virtanen