Nu står vårt hopp till - Giffarna...

NYHETER

Det ofattbara är på väg att ske. Mot Råsundas vilja, mot Söders vilja, mot Örgrytes vilja, mot Malmös vilja och framförallt - mot min vilja.

Jag kan inte annat än sända ut en vädjan till Gif Sundsvall. Vinn! Våga spela och vägra tänka.

Storstadskomplexet är glömt och Järnkaminerna finns inte, likaså är söndagens förlust glömd och självförtroendet på topp. Med andra ord, det finns inga hinder utan vägen mot seger är vidöppen. Håll Norrlandsfönstret öppet, gör mål och njut av känslan att åka hem med tre underbara pinnar. Jag lovar att vara er evigt tacksamma. Amen.

Nu på fredag är det äntligen dags att bege sig till närmaste skivbutik för att införskaffa en skiva om våra kolsäckar. En stor del av den svenska artisteliten medverkar på denna platta och tar tillsammans ton i en ny version av "Å vi e AIK".

Gåshud är obligatoriskt. De låtar som jag hittils har hört har visat att denna skiva har potential att bli en riktig höjdare. Jag tänker ge den en chans och hoppas på det bästa.

Två omgångar återstår av årets allsvenska. De hos så många för högt ställda förväntningarna kan omöjligen uppfyllas. Själv är jag nöjd med allsvenskan i allmänhet och säsongen i synnerhet. För faktum är att vi har en cupfinal att spela. Må formen toppas och spelet glänsa - vi ska vinna!

Här om dagen spelade Örgryte bort sig från chansen att snuva Dif på framgång. Beklagligt säger jag och ber att få tacka genom att hålla tummarna. Jag hoppas verkligen att de våra kan ånga på i storartad stil och knipa tredjeplatsen.

Det spelar ingen roll att det betyder förlorade Malmöpoäng. Kärleken till AIK är större. Vår egen placering är viktigare. Stå upp för AIK i kyla och värme.

Jonathan Hällgren