Favorit hos fansen

Kennedy Bakircioglü: Fansen är som en familj för oss

NYHETER

Det stod mellan Bakircioglü och Winsnes.

Kennedy vann omröstningen.

Han är i år Hammarbys viktigaste spelare.

– Jag är stolt över att ha blivit utvald, säger Kennedy Bakircioglü.

Fansen har valt. Kennedy är viktigast. Förmodligen hade han god hjälp av att han fixade en straff och satte ett mål mot Norrköping i måndags.

– Det gav säkerligen plus i kanten men det känns jävligt skönt, säger han.

Det har inte gått bra för Hammarby i år. För Kennedy Bakircioglü har det gått bättre. Sexa i skytteligan hittills med sina elva mål är inte dåligt.

– Jag har spelat fyra år i Bajen och varit lite av Hammarbys egen kelgris. Min relation till fansen är mycket bra plus att jag själv tycker min säsong varit kanonbra är nog skälet till att jag blev vald till den viktigaste spelaren. Snygga mål är ju aldrig någon nackdel (skratt). Att det gått dåligt för laget är hemskt men nu ska vi bara greja kontraktet, säger Bakircioglü.

Tar medicin

Han blev matchhjälte i måndags men det kostade på. Skadan i knät har inte blivit bättre.

– Det är inte bra just nu. Ledbandet är inte läkt. Du kan tänka dig hur ont det gör. Jag går på Voltaren men magen tar stryk. Det är fördjävligt, säger Kennedy Bakircioglü.

Trots skadan spelade han 70 minuter under måndagsmatchen.

– Jag ville offra allt för klubben och laget och ville för allt i världen inte missa den här viktiga matchen. Jag har inte kunnat träna ordentligt på länge och är mycket glad över att ha kunnat fixa en straff och ett mål men efter 70 minuter tog det bara slut och jag ville inte förvärra skadan, säger han.

Vad betyder supportrarnas stöd?

– De betyder oerhört mycket för mig och de andra spelarna. När det kommer runt 350 personer till träningen och sen att de stödjer i både med- och motgång är stort.

Lojala fans

Att Sportbladet hade Bajens klack på en fjärde plats i lördagens klackrankning håller han inte med om.

– En besvikelse. Jag tycker de skulle vara högre upp. Första platsen tycker jag. Hur många gånger har inte AIK eller Djurgården haft motgång och supportrarna börjat vissla och bua? Hammarby stödjer alla i motgång. Vi håller på att åka ur men ändå är de här. Det är som en familj. De finns när man behöver dem, säger Kennedy Bakircioglü.

Det var länge sedan Hammarby riktigt kunnat njuta av en seger. Det kan de nu, men njutningen kommer vara kortvarig. På måndag möter laget nedflyttningshotade IFK Göteborg.

– Vi har inte råd att förlora och de kommer göra allt för att vinna, säger Kennedy Bakircioglü.

Är det jobbigt med alla måste-matcher?

– Det är jobbigt. Förra året vann vi SM. Nu kämpar vi för att greja nytt kontrakt med det är sådant man får lära sig att ta.

Kennedy Bakircioglü har drömmar om landslaget och proffslivet men för tillfället kretsar allt kring Bajen. Supportrarna vill han passa på att tacka.

– Stödet under mina år i Hammarby har varit enormt. De har varit med oss hela tiden. Ge oss nu allt stöd vi kan få mot Göteborg så grejar vi kontraktet, säger han.

Erik Thulin

ARTIKELN HANDLAR OM