Krismöte i Kreml sent i natt

NYHETER

Ryske presidenten Vladimir Putin kallade till krismöte i Kreml i natt.

– Det viktigaste är att rädda människornas liv och inte provocera fram nya terrordåd, säger regeringens talesman Aleksej Volin.

Foto: AP
President Vladimir Putin skyndade sig att kalla till ett krismöte i Kreml efter att ha nåtts av nyheten om terrorattacken.

När president Vladimir Putin nåddes av nyheten om terrorattacken i Moskva skyndade han sig att tillkalla ett krismöte i Kreml. Dit kom bland annat också premiärministern Mikhail Kasynov och chefen för den federala säkerhetstjänsten, FSB, Nikolaj Patroshev.

– Inrikesministeriet har informerat presidenten om terrorattacken och om vilka åtgärder som vidtagits, sade Patrosjev efter mötet till ryska medier.

Ett 50-tal polismän, där ibland en stor polisstyrka från antiterroristgruppen Alfa, sattes genast in i bevakningen av teatern.

Polisens prickskyttar placerades ut på hustak och andra strategiska platser runt byggnaden.

– Polisen är försatt i hög beredskap och ett högkvarter för insatsstyrkan har etablerats, säger Patroshev som håller

Putin underrättades om utvecklingen steg för steg.

Förutom teatern beordrade presidenten också särskild bevakning på strategiska objekt som bland annat infrastruktur och regeringsbyggnaden.

– Den federala säkerhetstjänsten och inrikes- och försvarsministeriets specialstyrkor är försatt i krigsberedskap, säger Patroshev till ryska medier.

Sent i natt började de första förhandlingarna mellan ryska myndigheter och de tjetjenska rebellerna.

Kriget i Tjetjenien

Viktoria Martinsson

ARTIKELN HANDLAR OM