Bedragaren blåste Kronér

...och pengarna tros ha gått till Hells Angels

NYHETER

En 39-årig man misstänks ha lurat privatpersoner och företag på minst 50 miljoner kronor.

En av de lurade är Bingolottos programledare Lasse Kronér.

Foto: BENGT KULÉN
pengarna tillbaka Bingolottos Lasse Kronér är en av dem som har blivit lurade av 39-åringen. Han hoppas dock att få tillbaka sina pengar.

En del av miljonerna - som han enligt åklagaren har lurat till sig - påstår 39-åringen att han fördelat mellan olika kriminella. Till bland andra Hells Angels-ledaren Thomas Möller och "Gudfadern" Milan Sevo.

Pengar till Milan Sevo

I ett polisförhör den 5 juni i år, med anledning av en mordutredning, säger 39-åringen att han regelbundet betalat ut stora summor till Milan Sevo, som han säger sig ha en "djup och öppen" relation till. Mannen uppger att det inte handlar om något brottsligt.

Milan Sevo ska bara ha varit en mellanhand. Pengarna skulle till slut hamna hos personer som 39-åringen hade skulder hos.

Åklagaren kan, enligt Dagens Nyheter, inte säga om mannens uppgifter är sanna eller inte.

Ett 70-tal personer ska ha lurats av mannen. Han ska ha lockat dem att satsa pengar i olika investeringsprojekt och lovat extrem hög avkastning.

En av de lurade är Bingolottos programledare Lasse Kronér.

Han har tidigare sagt att han hoppas få tillbaka sina pengar.

Nekar till anklagelserna

39-åringen sitter nu häktad. Utredningen, som leds av ekobrottsmyndigheten i Malmö, gäller grovt bedrägeri.

39-åringen nekar till alla anklagelser och hävdar via sin advokat att alla affärer varit korrekta. Han är tidigare dömd till fängelse för en lång rad brott.

Petter Ovander