Svensk turist räddade bekant - omkom

NYHETER

ROM

Den svenske turisten försökte rädda sin nödställde vän.

I nästa stund sköljdes han själv bort i en stor våg - och dog.

höga vågor Mannen försökte rädda en annan svensk turist som dragits ut i vattnet av de starka strömmarna och höga vågorna.

Den 50-årige svensken var på semester i den italienska badorten Terracina. Han hade gått ut i vågorna för att bada tillsammans med sin dotter.

Plötsligt hörde mannen att hans vän ropade på hjälp längre ut i vattnet. Utan att tveka bestämde sig 50-åringen för att rädda honom. Tillsammans med en yngre kvinna simmade han ut mot den nödställde mannen, även han en svensk turist.

Fick hjärtattack

De lyckades dra honom in mot land och fick till slut upp honom på stranden, helt oskadd. Men i samma ögonblick kom en stor våg som sköljde över 50-åringen och han slets ut i vattnet på nytt.

Flera personer engagerade sig i en ny räddningsaktion. När de äntligen fick tag på 50-åringen och drog upp honom på stranden var han livlös.

Läkarna konstaterade senare att mannen avlidit i en hjärtattack.

Olyckan hände i början av förra veckan. 50-åringen hade rest till badorten tillsammans med en grupp turister från Sverige.

Trots de höga vågorna och de starka strömmarna var det ingen som hade satt upp varningsskyltar.

Populär charterort

Terracina är en populär turistort för bland annat svenskar. Flera reseföretag arrangerar gruppresor dit. Terracina ligger tio mil söder om Rom, på den italienska västkusten.

Åke Malm

ARTIKELN HANDLAR OM