Tre skjutna till döds på högskola i USA

Student sköt två kvinnliga lärare

Foto: AP
Polisens insatsstyrka på väg till College of Nursing vid University of Arizona i Tucson, Arizona.
NYHETER

Studenterna flydde i panik från en tentamen vid en sjukvårdshögskola i Arizona.

En manlig student – som uppges ha varit missnöjd – sköt två av sina kvinnliga lärare och ytterligare en person till döds under skrivningen.

Sedan tog han sitt eget liv.

Foto: AP
En grupp studenter väntar utanför medan polisen genomsöker undervisningslokalerna.

Polisen bekräftar att fyra personer har skjutits till döds vid en högskola i Tucson – University of Arizona School of Nursing – och att gärningsmannen är ett av offren. Dödssiffran steg under kvällen, men polisen vill inte uppge för CNN vem den fjärde personen är.

Den misstänkte var en manlig student vid skolan. Enligt tv-bolaget Fox gör obekräftade uppgifter gällande att studenten sköt sina professorer – eftersom han var missnöjd med sina betyg. Andra uppgifter gör gällande att mannen förbjudits deltaga vid skrivningen.

Skör under pågående tentamen

Ett vittne berättar för CNN att gärningsmannen sköt den ena lärarinnan under pågående tentamen. Medan studenterna kastade sig mot dörren för att komma undan, öppnade mannen eld mot den andra lärarinnan. Vittnet säger att skytten därefter tillät resten av eleverna att lämna rummet.

Polisen beslutade omedelbart att evakuera universitetet och närliggande byggnader. Lokalerna söktes igenom, för att man skulle kunna försäkra sig om att fler inte fallit offer.

Universitetets representanter bekräftar att de två döda kvinnorna var arbetade vid universitetet, men taleskvinnan Lisa Wakefield sa till AP att hon inte hade fler detaljer att ge.

Mattias Lundell