Våldsam brand i kontorshus i Vietnam

Människor hoppade genom fönstren – minst 54 döda

Foto: AP
Många kunmde rädda sig ut ut det brinnande kontorskomplexet med hjälp av brandkårens stegbil. Minst 48 människor omkom och mer än hundra skadades.
NYHETER

HANOI

Minst 54 människor omkom och mängder av människor saknades efter en våldsam brand i ett kontorskomplex i Ho Chi Minh-staden (tidigare Saigon) i Vietnam på tisdagen.

Många utländska företag hade kontor i det eldhärjade komplexet.

Foto: AP
Brandmännen hade mycket svårt att släcka branden i det sex våningar höga kontorskomplexet, där många utländska företag är inhyrda.

Det tog brandbekämpare fem timmar att släcka elden i det brinnande kontorshuset, Saigon International Business Centre, i hjärtat av den forna sydvietnamesiska huvudstaden.

Ögonvittnen berättade att de sett människor hoppa ut genom fönstren i sexvåningshuset, där omkring 500 människor arbetade.

Bröllopsfest i byggnaden

Ett hundratal människor var på bröllopsfest i byggnaden, som också hyser det populära diskoteket Blue.

59 människor fördes till sjukhus. En tredjedel av dessa sades ha livshotande skador.

Branden utbröt strax före klockan 14 lokal tid. Enligt stadens borgmästare var det inte känt vad som orsakade eldsvådan.

Ingenting var på tisdagskvällen svensk tid ännu känt om de dödas och skadades nationalitet.

- Vi kan inte avgöra om det finns några utlänningar bland offren eftersom kropparna är så pass brända. Det kommer att ta tid att identifiera dem, sade en representant för utrikesdepartementet.

Företag från bland andra Australien, Belgien, Hongkong, Singapore, Storbritannien, Sydkorea, Thailand, Tyskland och USA har kontor i huset.

TT-AFP (TT-AFP) (TT-AFP)