Cupen – den ska vi ta hem

NYHETER

En match kvar av årets allsvenska och AIK kan genom seger mot Helsingborg på lördag ta fjärdeplatsen, en placering som skulle kännas ganska bra med tanke på hur denna säsong sett ut. En turbulent inledning med två tränarbyten, en första hemmavinst som lät vänta så långt som tills 29 juli (omgång tolv), dåligt och ojämnt spel med få toppmatcher och alldeles för många bottennapp, dålig målproduktion och på tok för många insläppta mål, gör att jag fortast möjligt vill gömma denna säsong och blickar redan fram mot 2003. Det är bara att konstatera hur pass dålig nivå allsvenskan håller, när ett lag som AIK, som gjort en sån dålig säsong, ändå har en god chans att komma så högt upp som fyra i tabellen.

Allt har dock inte bara varit öken. Hemvändarna Gary Sundgren och framför allt Krister Nordin (är det en slump att årets två riktiga bottennapp skedde i Nordins frånvaro?), Daniel Hoch:s "pånyttfödelse", vändningarna mot Dif (3-4) och Fenerbahçe (3-3) och slutligen avancemang till cupfinalen är de händelser jag vill lyfta fram denna säsong.

För AIK:s del krävs det inför nästkommande säsong ett jämnare målvaktsspel, en mer samspelt backlinje och ett snabbare mittfält.

Cupfinalen nästa lördag kommer bli något alldeles extra. Tifogruppen kommer återigen visa vilka som är ledande när det gäller läktarspel, klacken kommer bli mer högljudd och samstämmig än på flera år och AIK kommer visa upp en inställning de alldeles för få gånger har visat denna säsong. Vi ska vinna cupen!

Slutligen vill jag lyckönska Elfsborg och MFF på lördag. Vi är många som håller på er denna dag!

Mikael Skogqvist (Smokinglirarna)