Putsa hyllorna i pokalrummet

NYHETER

Har ni tänkt på att Djurgårdens IF fyller 111 år i år? Det vore väl inte mer än rätt att i sådana fall kamma hem tre stora titlar? Svenska mästare, svenska cupmästare och Uefacupmästare.

Det ser ut som om vi kan börja lägga champagnen på kylning. Om vi tar poäng mot Elfsborg så är saken biff, då är pokalen i rätta händer i Stockholm. Räkna med segerrusiga Djurgårdare i hela Stockholm i takt med att vi kommer hem från Borås. Järnkaminerna har 37 bussar till bredden fyllda med totalt 1 903 resenärer som tidigt lördagsmorgon rullar mot Elfsborg för att tillsammans med övriga tillresta Djurgårdssupportrar sjunga hem guldet.

AIK hade kunnat hjälpa oss på traven mot det stundande SM-tecknet om de snott en poäng från Malmö i måndags. Men dessvärre vek man ned sig totalt och lät sig förnedras av Malmö som vann med 5-0. Om Djurgården hade varit i samma situation som AIK var i måndags och man visat samma inställning som AIK gjorde mot Malmö, skulle jag ha krävt av Djurgårdens ordförande Bosse Lundquist att ta fram den stora yxan och hugga av alla de grenar som var ruttna. Och i AIK:s fall är det minst elva grenar som skall rensas bort. Å andra sidan verkar det som det är hela stammen i AIK:s fall som är genomrutten, så det är väl lika bra att lägga ned verksamheten helt och satsa på dambandyn i stället. Där finns varje fall en ledning som vill och kan ta ansvar. Den nionde november möter vi Solnaiterna på Råsunda i cupfinalen. Förra mötet slutade ju 3-0 i Dif-favör, och med utgångspunkt från måndagens AIK-insats så kan vi bereda plats för cupbucklan i pokalrummet på Stadion.

Värre ser det ut i Uefacupen mot Bordeaux. Djurgården gick på pumpen med 0-1 hemma i går även om vi hade en del chanser som vi inte lyckades förvalta. Tycker nog att det fortfarande inte är helt kört, även om chanserna givetvis inte är stora att vi ska göra minst två mål på bortaplan mot Bordeaux. Men hur är det man säger: Bollen är rund - allt kan hända!

Trots de tre ettorna i födelseåret i år så tror jag att det blir två ettor till slut när vi summerar säsongen: Svenska mästare och svenska cupmästare. Två pokaler till i pokalrummet alltså. Djurgårdens styrelse ges härmed i uppdrag att putsa hyllan.

Vi ses i Borås!

Mats Jonsson (Ordförande i Järnkaminerna)