Berts kupp mot eleverna

Emil ska sjunga i stället för Magnus på lördag

1 av 3
Bert var bestämd.
NYHETER

När Magnus bestämt sig för att han ville sjunga i veckofinalen, med en låt som Bert godkänt kom Bert och överraskade.

Herr Karlsson släppte bomben att oförberedde Emil ska upp i stället för Magnus.

I tisdagens avsnitt fick eleverna sjunga för Bert och rektor Grahn, vilka sedan skulle bestämma sig för vilka elever som ska få sjunga på lördag.

Magnus sjöng ”Som en vind”, en låt som Bert inte alls var förtjust i. I stället ville mannen från Skara att Magnus skulle sjunga ”Michelangelo”, som ju är en lite snabbare låt. Magnus blev jättebesviken och sa att han inte ville framföra den. Men Bert stod på sig och sa att han var tvungen att hitta en snabbare låt annars skulle Emil få uppträda i stället. Något som förvånade Emil eftersom han sjungit flest gånger av alla och inte var så förberedd den här veckan.

I onsdagens avsnitt hade Magnus hittat en låt som var snabbare och han hade bestämt sig för att han ville upp och sjunga i veckofinalen.

Men Bert hade en annan idé. Han kom nämligen till skolan, frågade Emil om han hade förberett sig, Emil svarade nej och då sa Bert att Emil ska upp och sjunga på lördag. Karlsson möttes då av två förvånade ansikten. Även rektor Grahn blev lite paff.

– I bland känns det som att Bert river upp damm bara för att riva upp det... Bert gillar ju när det blir lite kaos. Han gillar att sätta folk på ett schackbräde och se om de fixar det, sa Grahn.

Emil var besviken.

– Jag kommer inte att fixa detta. Jag känner inte alls för den här låten, sa han och bestämde sig för att ringa till Bert och tala om att han inte vill uppträda. Men, i stället för att slippa sjunga fick han en annan låt att uppträda med.

Emil berättade att han tror att Bert vill testa honom och Patrik.

– Kanske vill Bert se vem som klarar sig av mig och Patrik.

Berts vägar är outgrundliga, ingen förstår riktigt vad han är ute efter.

Magnus var också besviken eftersom han behöver poängen som en veckofinal kan ge. Han var också lite besviken över att Emil inte sagt nej till Bert.

– Emil är ju lite för snäll i vissa lägen.

I stället tog Magnus saken i egna händer och åkte själv för att träffa Bert.

Men Bert var lika ärlig som alltid och sa att Magnus inte hade någon bra låt. Dessutom var det inte meningen att eleverna skulle veta i förväg vilka som skulle uppträda. Då var det ju ingen mening med en mini-audition.

– Det är lika för alla. De vet att de måste ha en låt varje vecka.

Så kom schlagerartisten Lotta Engberg på besök till skolan för att prata lite om just schlager. Ironiskt nog visade det sig att hon hade ”Som en vind” som favoritschlager. Den låt som Magnus från början ville sjunga.

Lotta hade både bu och bä att säga om Bert.

– Han säger så mycket bra saker och han säger så mycket dynga.

Hon berättade att hon brukar kalla honom ”Emil i Lönneberga” för att han sitter i snickarboa och snidar sina artister.

– Bestäm er för vilken slags vedklabb ni vill vara!, rådde Lotta.

Det hände i onsdagens avsnitt: