Deodorant exploderade – lägenhet förstördes

Kvarglömt värmeljus bakom kraftig explosion i Örebro

NYHETER

En kraftig explosion inträffade på tidigt på onsdagsmorgonen i Örebro.

-Det var ett kvarglömt värmeljus som utvecklade en sådan värme att en deodorantbehållare stående intill exploderade med en otrolig kraft, säger Ove Nylén som är vikarierande presstalesman hos Örebropolisen.

Det var strax före klockan fem på torsdagsmorgonen som en kraftig explosion inträffade i området Björkhaga i Örebro.

- Det var en riktig smäll. Fönster och fönsterkarmar blev utblåsta och vägarna i det rum explosionen inträffade blev demolerade, säger Ronny Hörman vid Örebropolisen till Nerikes Allehanda.

Det blev även mindre skador i andra rum i bostaden. En 16-årig pojke som befann sig i rummet vid tillfället har förts till Barn- och ungdomskliniken på Regionsjukhuset i Örebro för observation. Hans mamma som befann sig i rummet intill har också förts till sjukhus. Enligt polisen ska dock ingen av dem vara allvarligt skadad.

En granne berättar för aftonbladet.se:

- Jag vaknade av en kraftig smäll. Det var som om någon slår igen en dörr extremt hårt i ett trähus. Det blev enorma vibrationer i väggarna och tavlorna åkte på sned.

Lägenheten har spärrats av och ska undersökas av polisens tekniker.

Polisen går ut med varning

Lägenheten spärrades av och undersöktes av polisens tekniker.

Den första hypotesen polisen arbetade efter var att bildskärmen eller datorn hade exploderat. Efter undersökningen visade det sig dock att ett värmeljus och en tryckbehållare innehållande deodorant var orsaken till explosionen.

- Det krävdes en teknisk undersökning för att förstå det. Nu har vi passat på att gå ut med en varning om värmeljus. Det är snart jultid och det är viktigt att släcka ljusen, säger Ove Nylén.

Susanna Vidlund