”Bert vill verkligen ha ut mig”

Patrik kämpar mot strömmen

1 av 2
Patrik var ledsen.
NYHETER

Patrik har tidigare uttryckt att han tror att Bert inte vill ha med honom längre. I torsdagens program var han helt övertygad om att Karlsson placerar honom i veckofinalerna bara för att bli kvitt honom.

Patrik har under Fame Factory-tiden varit ganska velig med låtval och sin egen förmåga. Han har dessutom uttryckt besvikelse över att andra fått mer hjälp, att Bert har haft vissa favoriter och att han själv inte fått så mycket stöd från Bert som han behöver.

Nu är det återigen dags för Patrik att sjunga i veckofinalen och gossen från Borås är övertygad om att han får göra det för att Bert vill ha ut honom från tävlingen.

– Han vill verkligen ha ut mig, Bert, sa Patrik i torsdagens avsnitt och verkade nedslagen. Han tror att det står mellan honom och Emil, att det är någon av dem som herr Karlsson vill ha ut. I torsdagens program fick Bert reda på att Patrik hade varit ledsen. Skaramannen tog sitt ansvar och kom till skolan för att prata med Patrik.

– Du är ju populärast i serien, du ska inte vara ledsen!, sa Bert tröstande.

Schlagermakaren har tidigare klagat på att Patrik är lite för mesig och käck.

– Patrik måste bli tuffare för att klara sig i den här branschen!

Patrik har ju varit ganska känslig, inte kunnat bestämma sig, gråtit vid nästan varje veckofinal och tagit åt sig mycket av all kritik.

I torsdagens avsnitt uttryckte han sin osäkerhet än en gång. Han var ledsen över att han inte fått sjugna in någon låt till melodifestivalen, vilket en del andra elever fått.

– Alla har fått spela in låtar utom jag...

Så berättade han om de motgångar som han haft i livet, att han har fått kämpa mycket. Men att han inte gett upp.

– Jag är en kämpe, och jag ska klara detta utan Bert, sa han och brast i gråt.

Under torsdagen kom också körtjejerna tillbaka, till de flesta elevernas stora förtret. Många av deltagarna hade bestämt sig för att inte använda sig av kören. De tyckte inte att tjejerna är tillräckligt bra.

– Josefin har väldigt svårt att lära sig sin stämma, sa Andrés som var märkbart irriterad fastän tjejerna inte sjöng på hans låt. Däremot var de med och körade på Patriks låt och det gick inte så strålande.

– Det hade varit tryggare och bättre om de tjejer som fått lämna Fame Factory fått köra, sa han och upplevde sålunda ännu en motgång..

Det hände i torsdagens avsnitt: